mandag, november 30, 2009

Så gjør vi så når vi...

I dag har lampettene fått julevasken. Alle "diamantene" ble tatt av og vasket i såpevann for så å bli tørket og hengt på igjen. Måtte også skru ned lampa og vaske den inni, fordi det så ut som et sånn syltetøyglass barna har om sommeren hvor de samler en haug med innsekter.
Men nå er de rene og pene og klare for jul.
Jeg er slett ikke fremmed for tanken på å ønske meg et nytt og bedre kamera til jul. Liftgardinet jeg har hengt opp på kjøkkenet ser virkelig rosa og ikke rødt ut. Jeg skulle som sagt slå til med noe julerødt i år, og ikke bare hvitt og sølv som tidligere. Men er ikke helt sikker på om jeg klarer hele desember med disse gardinene, eller om jeg skal donere dem til noen som trenger dem mere enn meg...
Ønsker dere alle ei flott uke, både dere som er i full gang med juleforberedelser og dere som enda tar livet litt med ro.

søndag, november 29, 2009

1. Søndag i Advent

Fjops! Så var det 1.Søndag i Advent! Da jeg våknet i dag, var jeg veldig klar for å pynte litt. Men det skulle bli lettere sagt enn gjort. All julepynten står nemlig nede i det gamle huset, og nøkkelen er sporløst forsvunnet... Det er derfor ikke ut til at jeg skal få opp julestjernen i vinduet i dag. Hmm med andre blir det en noe forsinket julestjerne i det Veggianske hjem denne desember.


Fire lys er ivhertfall på plass, og akkurat nå står det første og skinner. En ganske enkel adventstake, men egnetlig akkurat slik jeg liker den. Med en frisk lyse lilla rose stukket i oasis. Jeg regner ikke med at rosene holder seg i fire uker. Men da er det jo bare å bytte dem ut...
Jeg har også kastet meg på bølgen om litt julerødt på kjøkkenet. Er ganske sikker på at Ahlens har solgt en del liftgardiner til bloggedamer rundt omkring i Norges land i år. Deriblant meg. Men jeg er ikke sikker på om jeg blir helt fortrolig med dem. Hvorfor trenger de foreksempel å være så enormt lange? Nå ha jeg snurret og rullet og brettet og knyttet etter alle kunstens regler. Og de krokene som fulgte med- Hva tenker de med!?! Er det virkelig noen som har brukt dem? Når de skal ut fra listen igjen er jeg sikker på at en måtte ha brukt minst en tube med acryl for å tette hullene. Hos meg ble det to tynne små spiker som holder gardinet oppe. Jeg tror det skal holde såfremt at ikke Mannen eller Leif har tenkt å bruke dem som svingstang!!

lørdag, november 28, 2009

Klar for julebordsesong... H

Her om dagen var jeg en tur i Mandal sånn i fullfart etter jobb. Olivia´s hus hadde tatt frem masse fin julepynt. Jeg kjøpte noen små sølvstjerner og denne hvite krukken. Egentlig ville jeg ha hatt flere, men dette var den siste hun hadde igjen. Her har den fått noen lerkekvister og står å pynter i stua.


Det jeg egentlig skulle til Mandal for var for å se om jeg kunne finne noen fine sko til julebordet. La meg si det slik at det stod ikke på det. De har så utrolig mange fine sko der! Ekspeditøren er et kapittel for seg selv- men verdens hyggeligste og hjelpsomme- og det er jo det viktigste. Jeg var veldig i tvil om hvilke jeg skulle ta. Likte jo selvfølgelig de som var aller dyrest best. Senere på kvleden skulle de ha 20-40 % på hele butikken, det visste ikke jeg, men da ekspeditøren fortalte at jeg kunne få det nå- så slo jeg til og kjøpte de jeg hadde allermest lyst på.
Sorte (veldig) høye lakksko med kilehæl og åpen tå. Jeg synes de var så ellegante. Og selv om de er veldig høye var de ikke så ille å gå på siden det er kilehæl. Jeg er ikke sikker på om jeg klarer å holde dem på meg hele kvelden. Og en skal ikke se bort fra at jeg på slutten må ta heisen ned fra "Brisen" og like inn i taxien- men det kan jo også være av helt andre grunner enn skoa...
Ønsker dere alle en fortsatt flott helg. I morgen er det pynting til advent og kino på menyen.
Gleder meg til å se hvordan dere har pyntet.

torsdag, november 26, 2009

En sånn kunne jeg hatt...

En helt normal torsdagsformiddag. Et helt normalt grått trist vær ute... Da er det greit å kunne få litt inspirasjon fra det store nettet!


En slik gammel ovn skulle jeg ikke ha takket nei til. Ganske sikker på at jeg skulle ha funnet en grei plass til den.







Denne klokken drømmer jeg om å få ha på kjøkkenet mitt. Tapeten har jeg faktisk vurdert å ha på kjøkkenet, men er redd for at det ville ha blitt litt for mye. Kanskje bare den ene veggen!?! eller kanskje jeg kunne bruke den på soverommet...

Det nærmer seg helg igjen jenter. På søndag er det første søndag i advent. Mannen og jeg skal på kino ( du tror det ikke før du får se det!) Men først skal jeg bruke dagen på å begynne sånn smått å pynte til jul.

Alle bilder er lånt fra Sköna Hem.

tirsdag, november 24, 2009

1 måned igjen...

Tenk dere, i dag er det 1 mnd igjen til julaften. Det går ustyrtelig fort. Å fy av meg så mye jeg skal rekke på denne måneden! En ting som er helt sikkert er at jeg må til IKEA for å kjøpe spisebord. Kan jo ikke akkurat tilby gjestene våre å sitte på gulvet og spise kalkun og stuffing!!! Kjøkkenbordet vårt er ikke stort nok til oss alle, og det er jo ikke koselig å spise på omgang...

Jepp, har enda planer om å få ferdig trappa opp til loftet før jula setter inn for alvor. Jeg har bare et problem- jeg kan ikke finne den tapeten som jeg vil ha i ganga. Jeg har et bilde av den i hodet og jeg er temmelig sikker på at jeg har sett bilde av den et sted, men kan altså ikke finne den igjen i tapetbøkene. Den skal være hvit og grå, matte striper. Er det noen av dere som har sett en slik tapet noe sted?
Kanskje jeg må gå bort fra dette og bare male gangen i den gråfargen jeg har i hodet. Jeg vet at jeg kan male striper, men det er jo et stort arbeid, som jeg ikke ønsker å sette i gang- er så redd for at det ikke skal bli pent.
Det er på tide å rote frem adventstakene. Jeg har opp til flere fordi jeg ikke kan klare å velge bare èn. Det er ikke alltid at jeg bruker dem alle, men et par må jeg ha. I fjor kjøpte jeg også stjerne- det hadde jeg aldri hatt før, men jeg husker at vi hadde en hjemme da jeg var liten. Dette var på 70 tallet så den var som seg hør og bør orange!!! Helt utenkelig å ha i vinduet i dag. Men da jeg fant Hersdal's hvite i fjor da ble det altså stjerne på oss også.
Ønsker dere alle en fortsatt flott uke

søndag, november 22, 2009

Vaffler på en søndag


I dag har vi hatt besøk av Lille Àròra, mins søster og hennes mann og Mamma. Vi laget vaffler og koste oss. Vi fant ut at vi skulle forsøke å ta bilde av Àròra og Leif som vi kunne bruke til julekort. Det var lettere sagt enn gjort. Som dere ser på bildet var ikke Leif særlig samarbeidsvillig...

I går ble det tur til Kristiansand. Det ble lite julegaver, men jeg fikk handlet meg litt. Det er som vanlig vanskelig- jeg vil si umulig å gå ut fra Hansen & Co uten noe i posen! Et fint zinkfat, to zink lysestaker og disse små bokstavene flyttet inn i hjemmet på Vegga.


Zinkfatet har fått litt pynt og står på kjøkkenbordet sammen med lysestakene.

Jeg fikk også kjøpt antrekk til julebordet. Dvs. jeg kjøpte en ny bluse, så skal jeg kjøpe noen nye sko og bruke ei bukse jeg allerede har i skapet.
Men nå er det tid for Varg Veum. Håper dere alle har att en strålende helg, og er klar for en ny uke.



fredag, november 20, 2009

Inne Helg




Denne helgen tror jeg blir en innehelg! Det regner og regner og regner og det ser ut til at det aldri vil ta slutt.
Jeg har nå bestilt time i vakumeringsmaskinen i kjøttavdelingen på Mega. Det er den eneste måten å holde seg tørr på i disse tider. Jeg har også kjøpt meg svømmeføtter og snorkel som jeg kan bruke til og fra bilen.

I kveld er det klubb for nålens hvile. Skal bli deilig med en jentekveld. Høre hvordan de andre har hatt det siden sist.

Jeg foreslo for Mannen at vi kanskje kunne ta en tur til IKEA i morgen. For å si det sånn- han var ikke akkurat overbegeistret og jeg fikk vel egentlig ikke noe bekreftende svar. Så vi får se hva det blir til. Jeg blir litt rastløs i dette været. Det finnes av og til grenser for hvor mye en kan sitte inne og brenne stearinlys og stirre i peisen. ( nå har ikke jeg peis- bare en vedovn!) Kankje jeg skal ta meg en tur til Kristiansad og begynne på litt julegaver...
Ønsker deg ihvertfall en riktig god helg om det regner eller snør.



mandag, november 16, 2009

Ustylet Julestrømper

Upsy daisi! Her kom bildet feil vei gitt. Vel- denne strømpen er sydd i hvit lin, med lyseblå stripet for.
Denne hvite linstrømpen har fått smårutet lyserosa og hvitt for.
Lyseblått og hvitt Tilda stoff med hvitt bommulsfor
Babyblå og hvitsmårutet med hvitt for
Lyseblå striper med hvitt for
Kaki og hvitstripet bommul med lin for
New Hampshire inspirert- Mørkeblå bunn med hvite stjerner og hvitt for.


I kveld rigget jeg meg til med broderings vidunderet mitt og skulle brodere på strømpene jeg har sydd. Kan du allerede nå merke en viss håpløs irritasjon?
Vel, det gikk ikke helt etter planen. Nå har jo ikke jeg verdens mest erfaring på vidunderet enda, men etter en time gav jeg opp. Tror jeg må ta meg en tur til Martha slik at hun kan vise meg litt- før vidunderet havner i veggen!!!
Derfor viser jeg dere nå noen av strømpene USTYLET! Hva synes dere så langt?

fredag, november 13, 2009

Det er Fredda og helg !


( Bilder fra Robin Stubbert)
Endelig er det fredag igjen og helg. Ukene bare flyr avsted og det miner meg om at vi nærmer oss stygt fort jul. Har jeg kjøpt første julegave enda? Nope!!! Men hvert eneste år tenker jeg at jeg skal være tidligere ute i år enn hva jeg var i fjor.

I dag reiser mannen til Stavanger for å spille bridge hele helgen lang, så Leif og jeg blir hjemme alene. I kveld får vi fint besøk fra Byen og det gleder vi oss til. Da skal vi kose oss og kjase en hel masse.

Men før jeg kommer så langt skal jeg innom på posten og hente pakken fra Stoff og Stil som kom i går. En skal ikke se bort fra at helgen blir inntatt forrand symaskinen. Jeg har 10 julestrømper som skal pyntes og har planer om å sy noen til. Forhåpentligvis får jeg lagt ut bilder iløpet av helgen.
Ha en flott helg jenter :)

mandag, november 09, 2009

Drøm søtt...



Fant en ny nettside i dag Cottage Chic, de hadde utrolig mange fine bilder av nydelige senger og sengetøy. Til tross for at $ er lav var det ganske stive priser. Men det er jo alltid lov å drømme...



Flere av dere har bedt meg legge ut bilder av julestrømpene jeg holder på å sy. Det skal jeg gjøre etterhvert. I helgen har jeg bestilt masse fine bånd og perler hos Stoff og stil som jeg skal pynte med.


Frem til det kommer pakke i posten har jeg planer om å sy enda flere, og nye ideer popper stadig opp i hodet. Tenkte at jeg skulle sy noen helt hvite i dag. Da er jo pynte mulighetene ubegrensede.



Det ser ikke ut til at jeg er alene om å bruke fritiden min på julestrømper. Det er morro å se rundt på andre blogger hva dere gjør og få ideer, samtidig vil jeg ha mitt eget preg på strømpene, slik at de blir mine på en måte.




Det er vanskelig å ikke bli inspirert av Tone Finnanger og alt det fine hun syr. Jeg tror nok ikke at mine blir like fine som hennes, men jeg kan sitte i timesvis og se på alt det fine hun får til.
I mellomtiden ønsker jeg dere alle en riktig fin uke.

torsdag, november 05, 2009

Julestrømper i lange baner...


Symaskinen har rullet de siste kveldene, og julestrømper har blitt til i lange baner! Det er knall morro, men jeg gleder meg mest av alt til de skal dekoreres. Tenkte jeg skulle sy opp en del, for så å dekorere dem forskjellig.

Dere skal få se bilder av dem etterhvert. Det var så morro at kanskje det blir noen jeg kan legge ut for salg her på bloggen.

I mellomtiden kan dere kose dere med å se på bildene jeg har funnet på Better Homes. De er jo veldig Amerikanske, men fine er dem jo likevel.
Mine er nok mere nordiske om man kan kalle dem det...