fredag, januar 29, 2010

Mere Garbo... Og så er det helg....


Bildene hos Garbo var til å drømme seg bort i... Jeg tror jeg kunne ha ønsket meg alt sammen.
Men dette er ikke en butikk for hvermansen. Jeg vil nok si at en burde ha ei ganske feilt lommebok for å stikke hodet inn i den butikken.

Med andre ord; jeg trenger ikke engang lukte på trappa deres.
Nåvel drømmer er heldigvis gratis. Og bildene koster heller ikke noe, så jeg får kose meg med dem. En kan jo fort få litt tips og ideer av bildene og lage sin egen lille vri i form av herming med litt billigere materialer!

Så var det helg igjen, jenter- og gutter ( dersom det er noen av dere som leser) Jeg lurer mange ganger på hvem det er som leser bloggen min. Jeg ser jo hver dag hvor mange som har vært innom- og jeg synes det er fantastisk mange som gidder å lese det jeg skriver, og dere skal vite at jeg setter utrolig pris på hver og en. Ekstra koselig hadde det vært om du la igjen noen ord, både du som har egen blogg og du som ikke har. Det går ann å legge inn kommentar som anonym...
Håper du får ei fantstisk helg. Her skinner sola og alt er deilig,selv om det er litt kaldt. Vi hadde noen snøkorn som dalte for litt siden men de jaget jeg bort igjen...

torsdag, januar 28, 2010

Svensk Inspirasjon

Svenskene kan det med interiør. Danskene også for den saks skyld. Så kommer vi nordmennene heseblesende etter og gjør så godt vi kan
Anettes Hus viser i dag bilder fra Garbo Interiors, og de var bare nydelige. Jeg kunne ikke holde meg for å vise dere noen av de vakre blomster bildene deres.

Og med det ønske dere alle sammen en riktig fin dag.


onsdag, januar 27, 2010

Der skulle en ha vøri...

Det er messe tider for dem som har butikk. I morgen åpner Gave og interiør messen på Norges varemesse. Da blir det Greengate, IB Laursen, House doctor og alle de andre merkene i lange baner, så langt øye kan se.
Missunnelig? jeg? Joda innrømmer at det hadde vært fantastisk morro å være en del av horden som spankulerte rundt alle de vakre tingene, og plasserte og omplasserte inne i hodet så det røk små skyer ut av ørene mine.

Dere damer som er på disse messene må ikke misforstå. Jeg vet at det er ikke bare morro, det er også hardt arbeid og vanskelig. Det er ikke bare å peke på alt man selv synes er vakkert, og budsjettene sprekker som regel i fleng.

Når dagen er over sitter man igjen med en masse inntrykk og er stuptrøtt. Så reiser man hjem og bare gleder seg til varene skal komme, og planlegger litt hvordan det skal bli i utstillingen.

Bildene er lånt fra Zandwoort

Til dere damer som skal på messe, vil jeg ønske dere lykke til. Vi andre får smøre oss med tolmodighet til varene kommer i butikken. I mellomtiden får vi drømme om alt det fine som kommer...

mandag, januar 25, 2010

Gladnyheter i lange baner...


Det vil ingen ende ta for gladnyheter her på Sørlandet. 18. februar åpner det en sprell ny stoff og stil butikk i Avenyen i Kristiansand. Jeg ser for meg at her blir mere enn en ukelønn brukt. I løpet av 2010 ser det ut til at Kristiansand skal bli et shoppe eldorado for min del!

Helgen har gått fort som vanlig, og ganske så stille og rolig. Vi har jo hatt Sessa på besøk, men hun er så snill og grei at det er jo bare morro. Hun nekter å sove i reisesenga, hun vil nemlig heller "dade" i tante's seng. Selv om en håper at hun skal sove lenge neste morgen, kan en jo ikke annet en å bli sjarmert, og det må jo være den beste måten i hele verden å bli våknet på når toåringen ligger å stryker deg over håret og sier "opp Tante!"

Jeg har funnet tilbake til de blå rosene på bloggen min. Jeg trivdes ikke med den nye grå, så da byttet jeg ut bildene i headeren i stedet for.

I dag er det jente klubb på plakaten. Litt dumt at det er på en mandag, og ikke fredag som vi pleier. Det blir fort litt seint, men pyttsann det går for en gang i blant. Jeg gleder meg som alltid. Blir spennende og høre hva de andre har gjort siden sist vi hadde klubb.

Ønsker alle en fortreffelig uke... og husk når denne uka er over er vi enda en uke nærmere vår.

fredag, januar 22, 2010

Gled dere Sørlandsdamer

På relativt kort tid har det poppet opp flere avdelinger av Home & Cottage butikker rundt om i landet. Jeg var raskt inne på nettsiden deres da de åpnet. Og for å si det sånn der var mye fint å hvile øynene på. Da jeg måtte på et kurs i Oslo booket jeg selvfølgelig kveldsflyet hjem igjen slik at jeg kunne rekke en tur i Bogstadveien for å besøke avdelingen deres der.

Etterhvert har det også dukket opp en egen blogg, der vi får nyheter og bilder fra butikkene.
Tusen takk til Astrid for det. Det var også Astrid som kunne fortelle at dersom alt går etter planen, og som hun sier "som vi vil" så åpner det en avdeling av Home & Cottage i Kristiansand til sommeren. Jeg er i ekstase! En skikkelig glad nyhet, og det er bare å begynne planleggingen...
Kos deg i helga- det skal jeg med besøk av Veninna mi og overnattingsbesøk av Sessa

torsdag, januar 21, 2010

Dill og dall- Ny Header

Som du ser har jeg sittet og dillet litt med bloggen i dag. Har laget en ny header og ny pynt på siden. Jeg var egentlig veldig glad i den jeg hadde med blå roser, men den stod så dårlig til de nye bildene i headeren. Får se om det blir sånn, eller om jeg endrer igjen. Det var i hvertfall veldig gøy og holde på med. Hva synes du?
Tenk det er allerede torsdag, guri som uken flyr... en dag nærmere vår- me like !!!


onsdag, januar 20, 2010

Har du prøvd...





Finnes det noen i blogglandia som har prøvd å farge de hvite trekkene til Ektorp'en?

Jeg går og tenker på om jeg skal prøve å farge et sett for å se om det er mulig. Faren er jo at en sitter igjen med et farget trekk, men som fortsatt har hvite sømmer. Det er nok ikke særlig lekkert akkurat. Jeg har veldig lyst på et grått trekk, men synes de som er på IKEA er uhorvelig dyre i forhold til de hvite. Trekket jeg har på nå, kunne med glede ha vært byttet, enda de var nye bare en mnd før jul og allerede har fått seg en tur i vaskemaskinen.

Forøvrig synes jeg at det ikke er alltid like god kvalitet på trekkene. Flere ganger har jeg opplevd at de rakner litt histen og pisten i sømmene, enda jeg tar dem på igjen mens de er våte.

Noen har også vært litt dårlige i veven...

Jeg kunne sikkert ha fått byttet dem, men det er liksom ikke bare å kaste seg i bilen å kjøre to timer for å få nye trekk. Er det andre enn meg som har synspunkter på dette???


Og ikke minst ville jeg bli veldig glad om noen andre har prøvd å farge trekkene og kunne fortelle meg resultatet...


Vis verden badet ditt!



Via NIB pågår det for tiden en "vis bilder av badet ditt" ting. Veldig morro og inspirerende å se hvordan andre har det på badene sine.

Jeg, som har fått nytt bad kunne jo ha vist bilder og vært glad og fornøyd. Jeg skal vise bilder, men ikke på NIB fordi badet mangler enda både taklister og andre lister.
Jeg vurderer også om jeg skal gi veggene et ekstra strøk med maling. Jeg synes rett og slett at veggene ikke er hvite nok.
Pappa skal komme å legge silikon i hjørnene på veggplatene fordi jeg vil ikke ha list der.

Må få bestilt taklister. Tenkte at jeg skulle ha sånne som ser ut som gamle gipslister.
Baderomsinnredningen har allerede fått noen sår histen og pisten, men jeg vet ikke om jeg orker å male den enda.
Etter at vi hadde brukt dusjen i en mnd- så sprakk bunnen! Jammen meg godt at det er ti års garanti på sånne ting- fordi vår dusj har ligget innepakket på vent i 6-7 år. Men i går fikk jeg ringt Tema bad, som skulle sende ny bunn. De har forøvrig verdens hyggeligste damer som jobber der, alltid like blide...
Som dere skjønner så er ikke badet mitt egnet for bilder på NIB enda, så enn så lenge viser jeg noen bilder jeg fant på Pottery Barn.

mandag, januar 18, 2010

Influensa- nei takk!

Jeg hadde tenkt at jeg skulle slippe unna influensa i år, men den gang ei. På fredag måte jeg holde meg hjemme fra jobb og under dyna. Jeg lå så stille jeg bare kunne fordi det verket i hele kroppen. Jeg tror heldigvis ikke det var den villsvin sorten, men likevel slettes ikke noe morro.

Det har blitt lite blogging disse dagene, jeg har riktignok kikket litt hos dere andre, men har rett og slett ikke hatt overskudd til å skrive selv.

På lørdag hadde jeg bursdag og ble 35 år. Dagen ble forbigått i det stille. Jeg synes ikke det var noen gledens dag, men det er jo så lite en kan gjøre noe med... Det er bare å godta.

Når noen spør hvor gammel jeg er så ler jeg litt haha og sier 29 + moms, det har jeg gjort i noen år nå og har tenkt å holde på med det i noen år enda...

tirsdag, januar 12, 2010

En sånn skulla jag villa ha....


Jeg har alltid hatt så lyst på et hvitt lysthus i hagen. Et sånn romantisk et med masse vinduer, og benker inni og hvitmalt gulv og vegger og krok i taket for å henge lysekrone.
Sukk... Det må jo være drømmen...

Men et slikt veksthus ville kanskje ikke være noen dårlig nr. 2. Med gamle brostein til gulv, en gammel hvit dør med ruter i vinduet, masse vevendel som vokser og et herlig dekket bord, der veninner kan sitte å bare kjase, slik som veninner gjør. Og om kvelden er det dekket for en romantisk middag med stearinlys i en hver krok.
Det skal selvfølgelig også være masse flotte blomster der, som er helt naturlig i et hvert vesksthus. De skal stå dandert rundt i vakre potter og vaser- sånn helt naturlig i vakre fargeskalaer...
Ohoy! skjønner dere at snø og vinter holder på å ta knekken på meg, og at jeg er drita lei, og at jeg lengter sterkt mot vår!?! Jeg vet at det enda er lenge til vår, og da er det jammen meg godt å kunne drømme litt, selv om drømmene går litt ut av dimensjoner av og til...
Ha en flott uke.
(Alle bilder er hentet fra Skøna Hem)

fredag, januar 08, 2010

God helg med Jeanne d'Arc


Det nye Jeanne d'Arc living bladet har kommet i butikken, så det blir helgens lesestoff. Jeg synes bladet har vært variert og ikke alltid like bra, men kjøper det likevel... Har hørt rykter om at det har steget i pris til 89,- Er det verdt det? Det går rimelig mye penger i mnd på interiørblader, men jeg ser på inspirasjon som en nødvendighet og forsvarer derfor pengebruken på den måten...

Her er noen av nyhetene til Jeanne d'Arc living
Disse damene kan det- det er det ingen tvil om.



Da ønsker jeg dere en riktig god helg i kulda. Jeg begynner å bli ganske bestemt på at jeg aldri mere skal klage på regnvær eller at det er for varmt....

torsdag, januar 07, 2010

Vil du ikke... Så skal du...


Våren skal inn i hus, selv om det er snø ute. Jeg lengte så fælt etter vår at i går trosset jeg glatt føre og kulde og gikk til blomsterhandleren og kjøpte med meg hvite tulipaner. Hjelper litt på humøret, og jeg føler at blomsterhandleren vil tjene ganske godt på meg fremover.


På butikkene i distriktet begynner de å gå tomme for brodder til isføret, så nå må vi holde tunga midt i munnen og trå forsiktig når vi ferdes rundt. Faren for å brekke en lårhals eller to er absolutt til stede.

onsdag, januar 06, 2010

Drøm søtt...


Tror ikke det skulle være noe problem å drømme søtt i denne sengen, med det deilige sengetøyet.
Disse bildene fant jeg et sted på nettet hos Rachel Ashwell Country chic. Kommer jeg over dette sengetøyet er jeg ganske sikker på at det får bli med meg hjem...

Jeg kunne virkelig trenge noe nytt lekkert sengetøy. Vi planlegger en tur til London til våren, og da skal jeg jakte litt på sengetøy. Vi har dobbeldyne, og da er utvalget ofte noe begrenset.
Jeg er ganske overbevist om at en sover mye bedre i hvitt blondesengetøy...

tirsdag, januar 05, 2010

Jeg har fått sansen for...


Fargen GRÅ, på fargekartet. Fargen som jeg tidligere har forbundet med aske trist og kjedelig vær, den har nå seilet opp til kanskje å ha blitt en av favorittene. ( bortsett fra hvitt, da!!!)


Fargen finnes jo i et utall nyanser, og akkurat som i alle andre farger er det ikke alle som er like fine. Men jeg må si at de fleste grå farger er på hver sin måte ganske fine. Så synes jeg at grått er utrolig fint sammen med hvitt, og det er jo en fordel i huset vårt! Jeg har tapetsert ganga vår i grå striper, og med grått gulv, ble jeg ganske så fornøyd.
Jeg skal vise bilder, når den er ferdig listet. For som de fleste rom vi har pusset opp det siste året mangler også ganga enda lister, men det kommer nok...

Jeg lurer litt på om ikke soverommet oppe ihvertfall skal få en slik grå vegg. Det sies jo at en skal plukke med seg en farge i et rom til neste rom. Jeg kunne godt tenke meg litt grått overalt egentlig, men er jo redd for at jeg da kan gå lei. Kan jo ikke gå helt bort fra lyseblått og hvitt heller- hi-hi.
I går forsvant siste rest av jula i hus- DEILIG! Jeg får alltid en fornemmelse for vår når jeg kaster ut juletreet. Da er jeg klar for primulaer og tulipaner. Den fornemmlsen uteble i år gitt! Vanskelig å kjenne noen som helst form for vår med nesten en meter hvit, kald og ekkel snø ute.
Det ser ut til at vi må smøre oss med tolmodighet før våren kommer i år.

Da er det ihvertfall godt at vi kan kose oss inne med varme i ovnen, stearinlys og et og annet interiørblad. Godis på bordet må det bli lite av... Det ble desverre alt for mye i jula...
( Alle bilder er lånt fra Skøna Hem)