onsdag, juni 29, 2011

Med Manuela på kurs

Skjønner ikke hva som er galt med bloggen for tiden! I går fikk jeg ikke laget innlegg og bloggen virker generelt i ulage for tiden. Jeg prøver igjen i dag og håper at det går bedre. Sammen med ca 60 andre har jeg vært på Cupcake kurs med Manuela i helga på Rosfjord Strandhotell. På bildet over ser dere resultatet. Det var et veldig morro kurs og kommer Manuela til et sted nær deg vil jeg absolutt anbefale deg og delta. Men vær tidlig ute med å melde deg på. I følge Manuela kunne hun ha holdt kurs i Lyngdal i en uke! Det var desverre mange som ikke fikk plass.
Manuela og assistenten hennes Trude trivdes veldig godt på Rosfjord og synes det var et vakkert sted. De fikk bo i en nyoppusset leilighet og skrøt uhemmet at både leiligheten, betjening og mat. Det er alltid morro med en slik tilbakemelding.
De kunne godt tenke seg å komme tilbake, så vi skal ikke se bort i fra at det kan bli nye kurs i Lyngdal med Manuela. Jeg hadde tatt med en flaske Lyngdals vin og en kurv med lokale jordbær, og manuela insisterte på at flasken måtte bli med på bilde.
Her er deltakerne på kurset på søndagen. Vi var så heldig at det også var en mannlig deltaker med oss.
Alle fikk sin egen cupcake laget av Manuela. Og vi fikk selv velge hvilken krem vi ønsket. Manuelas to favoritter er ROSA og MØRK SJOKOLADE. Du skjønner vel at vi ble gode venner?
Min favoritt krem var nok smørkrem med hvit sjokolade og Angelfeather icing.
Har du sett så mye kakepynt. Bordet var fyllt med all slags pynt som vi fikk bruke så mye vi ville av. Der var både rollerpins, utstikkere, stempler, sjablonger, fondant og alle disse formene i alle mulige fasonger som du ser på bildet. I disse trykker man inn fondant og får ut flotte figurer som man kan pynte cupcakes'ene med.
Det ble et inspirerende og lærerikt kurs, ikke minst var det en glede å bli kjent med skjønne Manuela, som en bare måtte like. Hun fortalte morsomme historier og lo med oss.
Tusen takk for et kjempe flott kurs Manuela, takk også til Trude som pisket krem og bakte cupcakes hele helga til tross for at hun ikke liker dem ;)

tirsdag, juni 21, 2011


Etter at det ble i vinden å skrive blogg, har det poppet opp en blogg for det meste. Alt fra matblogger, interiørblogger, hobbyblogger i alle fasonger, såkalte rosablogger og ja you name it. De som er mest flinke og mest populære har minst ett innlegg hver dag.
Vårt Hus er ikke i den siste kategorien. Jeg har ikke kapasitet til å komme med nytt innlegg hver dag. Det krever faktisk en god del, selv om det er veldig gøy. Ikke misforstå for dette er ikke et "surmule" innlegg. All ære til de som er ivrige. Jeg leser disse bloggene selv og blir stadig imponert og får masse inspirasjon. Dette innlegget er vel heller ment som en tusen hjertelig takk til alle dere som gidder å lese min blogg til tross for at det ikke kommer nye innlegg hver dag, og til tross for at jeg ofte viser bilder som jeg slettes ikke har tatt selv, eller er fra Vårt hus.
Tusen takk til alle dere som kommer til meg og forteller at dere leser bloggen min, og synes at den er fin, og at dere gleder dere til nye innlegg. Jeg setter så utrolig pris på hver og en av dere. For jeg er ikke annerledes enn de fleste andre. Jeg setter pris på ros og tilbakemelding på det jeg gjør.
Tusen takk til dere nye som velger å følge bloggen min. Dere er hjertelig velkommen alle som en.
Dagens bilder er faktisk tatt hjemme og ikke lånt på nett. Bildene er de siste nyervervelser ( som mannen tror vi har hatt liggende i et skap i evigheter!)
Endelig har jeg fått en Pappelina matte med stjerne. Den er lys grå- skulle gjerne ha hatt den en tanke mørkere, men siden det ikke lages tar jeg til takke med denne. Matten har jeg kjøpt hos BaZaren i Lyngdal.
Muggen med Mjølk er ny i samlingen min fra Bruka. Herlige Bruka- som vi endelig har fått til Lyngdal, hos Christians glassmagasin. Der ble også kalenderen kjøpt.
Ha en flott uke dere.

tirsdag, juni 14, 2011

Nostalgi og Cupcakes

Av en eller annen grunn blir det tatt lite bilder hos meg for tiden. Det henger vel sammen med at det har blitt lite blogging også i det siste. Tiden har bare ikke strukket til! Joda det har med prioritering å gjøre, men det er merkelig med det.

Mange har spurt om kurset som Manuela med bloggen www.passionforbaking.com skal holde i Lyngdal. Det meste av informasjon finnes på bloggen hennes under fanen kurs.

Kurset koster 850 kroner. Du tar med 12 cupcakes, som du lærer å pynte på kurset. Manuela har med alt av pynt og stæsj. Dersom du ønsker en knall god oppskrift på cupcakes finner du det på passion 4 baking.



Det er enda ledige plasser både på kurset på lørdagen og på søndagen. Jeg gleder meg storveis og er ganske sikker på at det blir et veldig gøy kurs. Er litt redd for at jeg skal bli hekta på cupcakes etterpå, så joggeskoene må nok tørkes støv av fremover!

Dersom du lurer på noe omkring kurset er du hjertelig velkommen til å spørre, så skal jeg svare så godt jeg kan.


onsdag, juni 01, 2011

Fristelse vik fra meg

-Eller bare kom å sett deg godt til rette sammen med meg i sofaen!

Har du smakt Ben & Jerry iskrem? Den var for ikke altfor mange år siden forebeholdt amerikanerne. Da lillesøster bodde på Island hadde de den der, og endelig har den kommet til Lyngdal. Mmm sier jeg bare! Cookie dough er min favoritt, men det er enda mange sorter jeg ikke har smakt.


Det nærmer seg kurs med Manuela. Var det noen som fikk med seg da hun var på God morgen Norge på TV2 på fredag? Hun er jo bare herlig den dama og jeg gleder meg så utrolig til hun kommer og skal lære oss å lage cupcakes.

Jeg har fått noen henvendelser angående kurset. Det vil bli kjørt et eller to kurs avhengig av hvor mange som melder seg på. Kursene til Manuela pleier å være fulle tre dager etter at hun har lagt det ut på bloggen sin og facebook, så det er lurt å være tidlig ute.


Jeg lover å komme tilbake med mere informasjon, så fort jeg vet mere. Det jeg kan si helt sikkert er at kurset vil bli holdt på byens beste hotell; Rosfjord strandhotell
Det blir kurs 23-24 juni.



Jeg har funnet frem boken fra "The hummingbird bakery" og det er ingen overdrivelse at dette bakeriet kan det med kaker. Det er masse oppskrifter på cupcakes, høye, flotte kaker, brownies og masse kaloribomber. Hørte jeg bikinisesong like rundt hjørnet?

Nåvel, tenker jeg. Det kan jo ikke skadet og legge en plan for høsten i det minste...