mandag, april 29, 2013

Det går i Råsa!


Et sikkert vårtegn hos meg er når hungeren for litt Råsa setter inn. Nå har det lenge vært sort og hvitt i stua, men nå som våren endelig er på vei. kan jeg godt ha litt farger og det er da fort rosa.
I helgen hadde vi middagsgjester, og på menyen stod kamskjell med ruccola salat og balsamico syrup. Hovedrett var andebryst med stekte grønnsaker og småpoteter og en balsamico/rødvinsaus.
Og til dessert en Rasberry-cheese-Brownie. Oppskrift fra Hummingbird bakery.




Jeg skulle jo ta bilder, men når alt står på og maten skal på tallerken og helst serveres mens det enda er varmt- da er der ikke tid for bilder. Kaken var der litt igjen av, så den ble foreviget i går.

 
Så mye fin pynt får en for 200 kroner! Jeg kjøpte en gren med orkidéer og klippet av klokkene fra greinen. Så gikk jeg ut og klippet noen greiner. Satte orkideen i en "propp" med vann og surret på greinen med ståltråd. Enkelt og greit. Noen klokker fikk ligge i en skål med vann og noen greier.
 



Ikke så mye som skal til- men som de lyser fint opp i stua mi ! :)

Ønsker dere alle skjønninger ei flott uke.



fredag, april 19, 2013

Lovely



 
 
Lite er så vakkert som Ranunkler. Hos meg skal de helst være hvite eller sarte rosa- det er favoritten. Men alle farger er fine når de står i hopetall hos blomsterhandleren.
Det er fredag og det skal bli herlig med helg. Jeg skal hente Sessa i barnehagen og både jeg og onkel gleder oss minst like mye som Sessa selv til overnattingsbesøk. I morgen tenker jeg at vi skal ha en jente dag. Hun har helt sikkert tenkt ut noe vi skal finne på.
 
Det er ubeskrivelig deilig at snøen ENDELIG ser ut til å trekke seg tilbake. Dvs den trekker seg ned i jorda- så alt er super blaut rundt oss. Men det gjør ingen verdens ting, så lenge det hvite ekle forsvinner. VÅREN er HJERTELIG velkommen .
 
Riktig god helg alle sammen.




fredag, april 12, 2013

Rødt og søtt




Mens vi venter på de norske jordbærene- noe som ser ut til kan bli en stund og vente- så kjøpte jeg i går en kurv med spanske ( tror jeg det var) Jeg pleier aldri og gjøre det, fordi jeg synes ikke de er så gode- men jeg ble faktisk overrasket! Det var både god smak og de var ganske fine. Med en skål smeltet hvit sjokolade til å dyppe bærene i- måtte jeg virkelig henge i for å få spist før mannen hadde fortært dem alle :)


Neida, dette skal ikke bli noen matblogg! Men jeg er blitt litt hekta på tapas. Velkommen etter, sier helt sikkert mange av dere... Denne uka hadde jeg klubb, og laget da noen små tapas retter. Ikke alltid så mye som skal til.
 
Spanske kjøttboller i deilig tomatsaus, litt stekte poteter, tomatsalsa, pesto, aioli, foccatia brød, litt serranoskinke. Vips så har en klubb mat.


Det viktigste med klubbkveld er likevel den gode praten, og tiden flyr alt for fort en slik kveld. Godt det bare er en mnd. til neste gang.

På slutten her må jeg bare si Tusen millioner takk til dere som legger igjen kommentar. Jeg setter så utrolig pris på hver og en. Det er ikke alle jeg får svart tilbake, siden dere ikke har blogg. Men vit at jeg setter utrolig pris på de hyggelige kommentarene. Tusen takk også til nye følgere- jeg håper dere vil trives her hos meg.

God helg til alle sammen :)



onsdag, april 03, 2013

Gullegget!


 

Jeg er ikke den største fan av påskepynt. Det skyldes sikkert at jeg ikke er noe glad i gult. Nå andre handler inn i bøtter og spann av minipåskeliljer før påske- velger jeg andre ting.
Selvfølgelig har jeg påskeegg, men det er mere for å forsvare mengden av snop som det liksom er lov å putte i munnen selv om det ikke er lørdag.
 


Før påske fikk jeg tak i noen gåseegg. De er beige/hvite og en del større enn vanlige hønseegg. På eggene la jeg super-løvtynt gullblad- kostet litt med pensel og hokkus pokkus så hadde jeg de søteste gull egg som ligger på et fat på bordet enda faktisk. Jeg tenker at gull er jo inn- og egg går jo i kategorien "natur" som jeg liker å ha i hjemmet mitt- så eggene får ligge litt til.

Det er vel ingen hemmelighet at jeg gleder meg til våren? Hva med deg- er du klar for å gi slipp på snøen? Om ikke er du hjertelig velkommen til å hente resten av den vi har :)