tirsdag, desember 15, 2009

Utrolig hva man får innI en Golf! Jeg har som tidligere fortalt dere at jeg MÅ til Ikea før jul, slik at familien skal slippe å sitte på gulvet og spise middag. Ser du ikke for deg at kalkunen blir sendt som skeinebrett langs gulvet? Søndag tok jeg rev i seilene og satte avgårde. At Golfen enda er utstyrt med sommer dekk var en bekymring jeg lett lot ligge langt bak i hodet.

Så etter å ha målt plassen i bagasjerommet ved å slå ned setene var altså jeg og Golfen "on the road" Jeg hadde ganske god tid, og bestemte meg for å stoppe på moi og fylle bensin. Mens jeg stod der og tanket og veide for og i mot om jeg skulle snike meg inn på Landstil bare en bitte liten tur, så glemte jeg- ivrig i tjenesten som jeg er og skru på bensinlokket!
Jeg merket det heldigvis etter bare noen hundre meter, og fikk stoppet og lukket det, uten at nåla hadde flyttet seg merkbart...Jammen skal jeg si at det var mange som hadde lagt søndagsturen sin til IKEA! Parkeringsplassen var jo neste full! Da var det bra at jeg ikke hadde tatt med meg hengeren, fordi da trenger jeg nemlig litt ekstra plass (av ukjente årsaker)

Jeg tror det er første gang jeg har stått i kø for å få komme inn på IKEA. Det var riktignok ikke sånn kø der voksne damer med hårnett står å knuffer bort i deg hele tiden fordi de tror de får en diger premie om de bare knuffer nok. Men jeg må innrømme at jeg stod og spant litt i startgropa jeg også - livredd for ikke å få med meg bordet MITT!

Da IKEAdamen slapp "do not enter" bandet sitt skrittet jeg målbevist bort til den første ekspeditørdamen jeg så i gul og blå uniform. Jeg ba pent om å få et av de største Norvik spisebordene. Gry som hun het var verdens mest hyggelige IKEAdame, ( Det kan neppe være den samme damen som Prinsesse Elin traff på for et par uker siden. Da må hun i tilfelle ha fått et kurs i kundebehandling) ringte lageret for meg sånn at jeg skulle være sikker på at de virkelig hadde det ene bordet som "nettet" sa at de skulle ha.Phu! bordet ble mitt, det og et nytt sett med hvite sofatrekk. Ja, også kokkosboller da.

Når jeg først snakker om sofatrekk. Lurer litt på hvorfor de hvite er så billige i forhold til feks de nye grå. Er det fordi at IKEA regner med at de fleste bruker mange flere hvite trekk enn grå ? Ta meg feks. jeg kjøper nye trekk stortsett hver gang jeg er på IKEA og har alltid et nytt liggende klart. Man kan aldri vite, tenker jeg...Nå skulle en jo tro at alt var klappet og klart for en rolig tur hjemover igjen. Skulle bare få lastet inn bordet mitt!!! 70 kg med spisebord! fordelt i tre pakker. Jommen sa jeg 70 kg- det kjentes mere ut som 170 kg( + 14 julegriser) Jeg regner meg selv for å være rimelig sterk, men her måtte jeg krype til korset og gå inn og be betjeningen om hjelp. Heldigvis var det et staut bannebein som kunne hjelpe- og etter litt dytting var bordet på plass og Golfen kunne vende nesen hjemover.

Nå er det bare å skru sammen bordet, så kan det bli jul...


5 kommentarer:

Maja sa...

Hihihi....så bra at dere slipper å sitte på gulvet å spise julemiddagen;)
Jeg har en liten bil også, og det er helt utrolig hvor mye jeg har fått inn i den bilden gitt!
Ha en fin dag;)

Anonym sa...

Hei Yvonne...
Gratulerer.. Ta en titt innom hos meg:)
Klem Anita

ralfefarfars paradis sa...

Gratulerer med nytt bord- og en veldig morsom historie for oss som slapp å dra dit;) Mannen min er ikke begeistret for ikea--men noe nganger må ha nbare til pers, men han vil som regel fort ut igjen- får vel ikke puste;) Et kjemefint bord ble det i alle fall! Tusen takk for gode ord inne hos meg - det setter jeg pris på!

drømmer på landet sa...

Hei Yvonne!
Tusen takk for en god hilsen hos meg, det varmet litt i en noe tung tid!

Håper du kommer i orden til i morgen, og at du får en god jul sammen med dine!
Mange klemmer fra Ingvild

fru Dyregod sa...

Hi-hi! Håper dere har hatt mange hyggelige stunder rundt bordet i jula! Jeg må vel en tur på Ikea med frøken Dyregod på nyåret. Hun har lyst på ny sofa, vet jeg. Godt nyttår til deg!