tirsdag, februar 19, 2013

Vanskelig valg...

En ting er helt sikkert: lysekronen skal UT! Jeg har hatt flere lysekroner i huset, nå er der bare en igjen og det er den som henger på kjøkkenet.
Den har egentlig hengt på nåde en stund- i påvente at jeg skal finne ut hvilken lampe jeg vil ha i stedet for. Men det er jammen meg ikke lett. Her er noen fra IKEA, hva synes du?


Har du noen gode tips og komme med til lampe jeg kan ha på kjøkkenet?


tirsdag, februar 12, 2013

Mission completed





I hvertfall for en stund! Sofa-hjørnet i stua begynner å nærme seg ferdig. Mangler enda nytt gulv, men det er et prosjekt vi må ta når den ur-ekle snøen har forsvunnet. I dag kom endelig de to sorte Eames stolene mine.

 
Bordet er fra HAY, Vasen er Kahler, puten i soafen som jeg kjøpte til morsdagen fra Mannen og Leif er fra By Nord og lampen Bourgie er fra Kartell- alt kjøpt hos Bazaren.

 
Hyllene på veggen er der flere som har spurt hvor jeg har kjøpt. De er fra Søstrene Grene. I vasen står to Magnolia kvister som jeg gleder meg hur mycket som helst til spretter ut!
Åhoy! Ikke særlig fine vinduslister. De skal males sporenstreks!

I går hadde mannen bursdag, og jeg kunne jo ikke la være å bake bursdagskake :) Det ble en lett variant- for da jeg var i New York før jul hadde jeg med en koffert fyllt med alle slags kake mikser, kake pynt, cocolate chips og snop. I går følte jeg det var tid for å bruke Red velvet kakemixen...
Red velvet er altså egentlig sjokoladekake, men den er illrød! Laget i en hjerteform og med hvit cremecheese-icing ble det jo litt forskudd på Valentine samtidig- uten at mannen helt skjønte det, men men, en kan jo ikke forvente mirakler heller :)


tirsdag, februar 05, 2013

Apperance



Her om dagen røk de fine stolene mine, som har stått lagret på et soverom hur lenge som helst. Jeg skulle kvitte meg med dem, men det satt litt langt inne
Men nå snakker jeg meg litt bort, for det jeg egentlig er litt opptatt av i dag er hvor opptatt vi er av utsende! Hvordan vi viser frem hjemmet vårt.

Er du av typen som når du feks har solgt en ting på finn og du venter på at de skal komme å hente, tenker på hvordan det ser ut rundt deg i huset?
Det er nemlig ikke første gang det slår meg at jeg blir litt panisk og omtrent vasker ned stue, kjøkken og gang før de nye "mine ting- eiere" svinger inn på gårdsplassen- ja jeg tar badet også, bare sånn i tilfelle de spør om å få låne do!
Det positive er at jeg får unna regngjøringen, men egentlig er der vel liten sjangs for at kjøperen engang legger merke til at jeg har tørket støv av vinduskarmene mine...

 
 

De siste dagene har det vært 100-vis av likes på en blogg som heter "Det ekke så farlig" Bloggeren skriver og viser bilder av hjemmet sitt unplugged på en måte. Jeg tolker det som en liten demonstrasjon. Hun mener at vi bloggere kun viser bilder av et ryddig hjem og hva noen vil kalle et perfekt hjem. Men jeg tror at både vi bloggere og dere som leser bloggene våre vet at ingen av oss har et perfekt ryddig og rent hjem til en hver tid. Det er nå engang slik at vi kan velge hva vi vil vise av bilder på bloggen. Jeg for min del strever meg halvt ihjel noen ganger når jeg skal ta bilde for at dere ikke skal se at det mangler en list histen og pisten. Skavankene er absolutt til stede, men det er vel ikke derfor dere leser bloggen min vel... tenker jeg...
Meningen med bloggen min? er ikke alltid helt sikker, men en ting vet jeg at det som gjør at jeg blogger er alle de flotte kommentarene jeg får, og mennesker jeg treffer på gata som forteller meg at de leser bloggen.
Jeg vet også at grunnen til at jeg selv leser interiør blogger er jakten på inspirasjon og ideer. Da er jeg jo ikke overinteressert i å se på sure sokker som slenger rundt på gulvene til folk. Eller skitne kopper og kar som står overlesset på kjøkkenbenken. For meg blir der liten inspirasjon og hente der. Nei da vil jeg heller streve litt for å skjule manglende lister, rydde bort mannens sure sokker og puffe til putene i soafen før jeg tar bilder.
MEN tro ikke at jeg har et perfekt hjem, og tro ikke at sure sokker florerer også hos oss. Og for all del- tro ikke at kjøkkenbenken vår er fri for oppvask en gang innimellom.