mandag, november 21, 2011

Oppdatering på Lysfat

Fordi at bloggen min ikke er helt frisk. Får jeg ikke til å redigere innleggene mine. Bildet av lysfatet er sendt til Maia med bloggen Fabelaktig. ( maiaslilleverden.blogspot.com) som har en utfrdring gående om å vise ditt lysfat.

Vinterkrans

Slik ser oliventreet mitt ut for tiden. Det er årstiden da bladene faller av- og jeg er veldig spent på hvor lenge de tre små oliven-kartene holder seg på stilken før de også faller! Her om dagen begynte jeg å bli alvorlig lei av å plukke blader opp fra gulvet, så jeg holdt teet ut av vinduet og ristet godt. Da var det ikke så veldig mange blader igjen etterpå. Jeg tror at treet llikte behandlingen jeg.
Jeg skulle ønske at dette bildet var mye bedre! Men med et veldig lite avansert og billig kamera og i tillegg et dårlig lys blir det som det blir. Kransen kommer slettes ikke til sin rett på bildet desverre.
Fatet er fra Bruka og kjøpt hos Hansen & co. Kransen er kjøpt samme sted og er vakkert sprayet med hvit og bitte litt glitter- en skikkelig vinterkrans. Fatet er også mye større enn det ser ut til på bildet.
I dag er det kor øvelse med Sessa på tapeten. Det er alltid et høydepunkt. Har dere sett filmen "Happyfeet"? Om den lille pingvinen som bare MÅ danse. Uten sammenlikning forøvrig så tror jeg det er litt sånn for skjønne Sessa også. Når vi begynner å synge klarer hun bare ikke å sitte stille på stolen, hun MÅ opp å danse. Alle andre barn sitter pent på stolene sine og synger, men Gullet mitt hun hopper rundt midt på gulvet og er så glad og fornøyd. I begynnelsen satt Tante og tenkte at hun skulle ønske at hun hadde ei Sesse som satt pent på stolen som de andre barna. Men nå er tante glad for at hun har ei Sesse som elsker å synge og danse- og lar henne bare holde på. En ting som er sikkert er at Tante gleder seg til en hver kor øvelse.

lørdag, november 19, 2011

Engelen Leif


Leif har noe ufrivillig posert for årets julekort i dag. Med englevinger på ryggen. Han var ikke veldig fornøyd. Han hadde nemlig tenkt å spise, da matmor på dø og liv skulle tre på han en strikk rundt magen.
Det føltes tydelig litt ubekvemt for han gikk sidelengs da han skulle gå bort til matskåla si.
Men når alt kom til alt, hadde jeg nok ikke trodd at det skulle gå så lett som det gjorde. Jeg la han oppå saueskinnet i sofaen og det er vanligvis fullstendig off limit for Leife-mann, så han var vel mer eller mindre i sjokk over at han plutselig fikk ligge der. Men bare under fotoshooten!!!
Mammaen velger å tro at han syntes han var litt kul med englevinger!
Lørdag kveld- er slettes ikke vondt. Her er middagen nettopp inntatt og jeg ser ikke bort fra at det blir sofaen resten av kvelden.
Ha en flott lørdagskveld du også :)

fredag, november 18, 2011

Bok med stor B i hus

Jeg er veldig glad i å bake, selv om jeg ikke baker hele tiden både fordi jeg ikke klarer å la være å smake. ( Les: spise til det er tomt) og fordi jeg rett og slett ikke har tid. Tingen er den at jeg koser meg når jeg baker, og synes det er veldig gøy. Manuela er en veldig stor inspirasjon for veldig mange også meg. For en stund siden traff jeg henne og Trude i det de var på vei til Stavanger for å holde kurs. Da fikk jeg se gjennom den brenn ferske boka hennes.
Et par uker etter var boka i butikk og det var Løp og kjøp. At Manuela og Trude tok turen innom Farsund på sin signeringsferd var jo bare flott.
Sessa og jeg tok turen ut og fikk signert boka. Vi var ganske langt fra de eneste som ville det og Libris lokaler var stappet til randen av mennesker som var ute i samme ærend som oss. Og midt i ventinga ble plutselig Sessas ben veldig-veldig trøtte og dessuten måtte hun virkelig ha noe å"gikke" for hun var veldig tørst. Med lovnad om at det skulle bli brus etter at vi var ferdig og at hun fikk hvile fotene sine ved å sitte en liten stund på disken fikk vi møtt Manuela, tatt en rask liten prat og et par bilder før vi gikk på butikken for å få brus. Boka har jeg skrevet litt om for et par innlegg siden. Men til alle som er glad i baking, kaker og ikke minst rosa er det bare å si at denne boka er et must i hylla. Jeg er ganske sikker på at det vil ligge mange eksemplarer av denne boka under juletreet i mange hjem i år. Libris i Farsund solgte nesten 100 eksemplarer bare på denne ene kvelden.
Det er fredag dere, og det skal bli deilig med helg. Jeg har endelig fått forsikringspenger etter feier besøket og i går ble det ny støvsuger. Den har jeg tenkt å prøve i dag. Du kan jo gitte fargen ... Jepp, det ble HVIT!
Kanksje hørs vi i løpet av helgen :)

fredag, november 04, 2011

Nedvask i Stua, og litt om hva vi hater!

Med fare for å tirre på meg Liverpool-fans, velger jeg og vise to bilder fra nyhetene i dag. Det er vel kanskje ikke akkurat Liverpool som er gjenstand for nyheten, men heller at det er grusomt å bruke fotball sengetøy som en del av interiøret. For å si det sånn- det hadde aldri kommet inn på mitt soverom!
Det listes opp verstinger og styggedom i artikkelen, og de fleste av dem er vel innlysende for de som er middels opptatt av interiør i hjemmet. At chabby chick er på vei ut måtte nesten komme før eller siden. Det er en mektig stil, synes jeg.
MEN, på den andre siden tenker jeg at fred på jord! det er da opp til hver enkelt hvordan stil man vil ha i sitt eget hjem. Om man elsker slitte møbler og madonna figurer, blonder og blomster, eller om man flytter hele skogen inn i stua, eller velger å ha ingenting på veggene og så sterilt at en stakkars som kommer på besøk, lurer på om han må ta på sånne små plastpose-tøffler. Ja så skal må kjøre den stilen. Det viktigste er da at det er et hjem for den som bor og lever der.
Så over til den delen av overskriften som har med nedvask å gjøre! Hvor mange av dere kan si at dere er ferdig med julevasken?
Jeg rekker handa i været- samtidig som jeg innrømmer at det var slett ikke meningen. I forgje uke hadde vi nemlig besøk av feieren. Da vi kom hjem fra jobb, var det alt annet enn hvitt i stua og kjøkkenet. Et ujevnt lag av sot hadde lagt seg over møbler, gulv og vegger og selvfølgelig alle mine hvite ting og tang. Da var det bare å sette i gang med vasking! Lang historie kort; dagen etterpå ringte jeg forsikringen, i går var Polygon og vasket ned og det var deilig å komme hjem til gullende ren stue. Taket må nok males, men det tenker jeg blir til våren. Deilig å slippe å tenke på at lister og vegger skal vaskes før jul. Malingen står klar, så egentlig burde en sette i gang med det, mens det enda ikke er spindelsvev i hjørnene. Men det blir uansett ikke til helga, da er det nemlig jobb for min del.
Ha en flott fredag dere, og riktig god helg :)