torsdag, september 29, 2011

Wik & Walsøe, så og si gratis!

En får stadig servert "knall-tilbud" fra diverse interiør magasiner. En stund hadde jeg benyttet meg av så mange av disse tilbudene at det ene etter det andre interiør magasinet dumpet ned i postkassa. I tillegg til dem jeg kjøpte i butikken, ble det hver mnd i rimelig tykk bunke. Jeg måtte rett og slett ta et lite oppgjør på kammerset en kveld og bestemme meg for hvilke jeg ville beholde og hvilke jeg ville kutte ut. Nå abonnerer jeg på Vakre hjem- det har jeg gjort i mange år. Så abonerer jeg på Bonytt- de hadde et av disse knall-tilbudene som jeg bare ikke kunne la være å benytte meg av. Her fikk en nemlig ikke mindre enn 3 utgaver av bladet og to søte skåler fra Wik & Walsøe- sånn flaks! Det var akkurat sånne skåler jeg hadde ønsket meg i lang tid. Nå fikk jeg dem jo så og si gratis!

Haken er selvfølgelig at abonnementet løper til en sider det opp! Men akkurat for nå er det greit.
Det finnes utrolig mange interiør blader der ut, og noen kjøper jeg enda i kiosken i tillegg til dem som detter i postkassa.
I helgen skal jeg på hyttetur sammen med noen gode jente- kollegaer.

tirsdag, september 27, 2011

Syntax error!

Mener det var den beskjeden vi fikk på commandore 64 i min grønne ungdom- da ting ikke fungerte som de skulle!
I lang tid, har det vært komplett umulig å motta kommentarer på det en skriver. Etter mange timer forrand pc, med googling og lesing- feiling og prøving fikk jeg den endelig til å virke igjen.
NÅ er det ikke mulig for meg å legge igjen kommentar hos andre. Hva er dette for noe tull? Er det en konspirasjon mot meg! Skjønner ikke folk at jeg ikke er en kløpper på data, og trenger at alt går på skinner for at jeg skal være glad og fornøyd?
Som dere skjønner er frustrasjonen min til å ta og føle på for tiden. Jeg vet rett og slett ikke hvor lenge jeg gidder dette. Blogger er altså ikke min favoritt for tiden! har lagt merke til at noen sier de vil bytte plattform- kanskje det er det som er løsningen?
Hvem gidder forresten å legge igjen kommentar hos andre som aldri skriver igjen? Til dere- jeg leser bloggene deres og vil så gjerne skrive hos dere, men det går bare ikke, og jeg er så lei meg.
Er det noen der ute som har hatt samme problem og kan fortelle meg hva jeg skal gjøre for å få fikset dette?

torsdag, september 22, 2011

Litt fra hjemmeverkstedet!

Jeg har blitt litt hekta på stoffene fra Amy Butler. Synes der så utrolig mye flotte farger. Så har jeg fått meg overlock ( Hysj- ikke et ord til mannen!) Da går det jo fort som en lek å sy en bluse.
Denne er lyseblå, grønn og gul i fargene. Den har strikk i halsen og ermene som forøvrig er 3/4 ermer og ganske posete. Om jeg må si det selv så synes jeg ikke bildet gjengir akkurat hvor fin den er. Jeg har tenkt å sy flere av denne, og vurderer om jeg skal legge inn litt pynt på den.
Håndarbeid på symaskin har jeg alltid vært glad i. Det er noe jeg får sånn rimelig godt til. Jeg kan ikke strikke, ikke hekle eller brodere. Det er det heldigvis andre i familien som kan ta seg av.
Likevel har jeg kastet meg på bølgen med hjemmestrikkede "lysholdere" Kjøpte et nøste med tykk- det så egentlig ut som t-shirter som var opprevne i lange, tynne remser, og tykke pinner. Dette skulle jo være så lett atte. Vel, jeg tror at jeg neste gang skal bruke tynnere garn og litt tynnere pinner. Kan ikke si at jeg har blitt bitt av basillen, men jeg gir meg ikke helt med dette prosjektet, fordi jeg burde kunne få det til med litt øvelse og testing.
Nå er det snart helg igjen dere. Skal bli deilig. Denne helgen har vi faktisk ingen planer. Det er lenge siden vi har hatt en orntlig helgemiddag, så det skal bli biff på fredagskvelden. Synes det er litt deilig med høst jeg, stearinlys i hopetall, mye digg på tv. Mmm skynt deg å bli fredag...

fredag, september 16, 2011

The Yankee cookbook og en ny visp i hus!

Å kjøpe en Kitchenaid er den beste invistering jeg noen gang har gjort. Historien om kjøpet er et kapittel for seg selv. Med egen koffert ble den slept gjennom Londons gater, gjennom tollen og ombord i flyet før den havnet på kjøkkenet mitt. Dette hvite vidunderet!!!
Jeg har savnet en visp som drar litt bedre rundt kantene, og da Manuela var her i sommer og holdt Cupcake-kurs for oss hadde hun nettopp en slik. Hennes var selvfølgelig ROSA, for det er det meste Manuela har. Jeg fant min på Ebay til en billig penge, og i går kom den i posten. Siden dette ikke er original del til Kitchenaid, var jeg litt spent på om den ville passe. Men det gikk som hånd i hanske, so no worries at all. Vispen har denne geniale gummikanten som fungerer nærmest som en slikkepott i vispebollen. Yippi- kan virkelig anbefales.
Min far hadde funnet en gammel kokebok etter min farmor. Da jeg var liten jente var jeg veldig ofte på besøk hos farmor og Farfar og diltet rundt i beina på dem. Farfar var veldig mye ute i hagen og stellte med lille nysgjerrige Yvonne som hale etter seg. Vi dyrket både tomat, agurk og små paprika planter. Nå sporer jeg visst av litt her...
Ihvertfall fikk jeg denne gamle kokeboken etter Farmor. Den heter The Yankee cookbook. Min Farmor var fra amerika, og jeg tror nok boken er fra slutten av 40 årene eller begynnelsen av 50 årene. Jeg fant masse fine oppskrifter på muffins og paier- "Lemon meruenge pie" høres feks. ikke vondt ut.
I helgen er det jobb, og på søndag blir det kanskje litt bak symaskinen. Det har allerede kommet noen bestillinger på julestrømper. Tusen millioner takk til dere for det. Jeg gleder meg til å sette i gang med dem, og håper at dere alle vil bli fornøyd.

torsdag, september 15, 2011

Lyst på julestrømpe?

Det er heldigvis enda en stund til jul. I går kjøpte jeg den første julegaven og har dermed holdt mitt løfte fra i fjor om at "til neste år skal jeg begynne tidlig"
I fjor sydde jeg en del julestrømper for venner og kjente. Det er så mange som har spurt etter dem, at jeg tenkte å begynne litt tidlig i år. Jeg begynner derfor å ta i mot bestilling på julestrømpene allerede nå- slik at alle ihvertfall er garantert å få dem til jul :)
Alle strømpene jeg sydde i fjor var personlige med navnet til eieren brodert på. De fleste er sydd i bommulstoff og er med for av hvit bommul. Det er veldig mulig å komme med ønsker når det gjelder både farger og skrift.
Prisen på strømpene er 300 kroner, men kjøper du flere enn 1 strømpe går jeg ned til 250 kroner per stykk.
Bestilling kan gjøres ved å sende meg en mail yvonne.ball@sonnico.no

tirsdag, september 13, 2011

O store lykke

I lang lang tid nå har det ikke vært mulig å legge inn kommentar under innleggene mine. MEN O store lykke, nå tror jeg at jeg har fått det til å fungere igjen, og det helt alene!
Jeg er rimelig lost når ting ikke fungerer slik de skal på det være seg bloggen eller andre tekniske ting på PC'n. Jeg er derfor ganske stolt dersom det viser seg at jeg faktisk har fått det til.
Jeg har også fått til å endre litt på headeren min og litt skrift på overskriftene på innlegget. "Artig for ongan"

mandag, september 12, 2011

60 år med god smak

Hvem liker ikke Slettvolls møbler? Det kan ikke være mange. Hva er der ikke å like med disse møblene liksom... Det er kanskje ikke alle møblene jeg liker like godt, men det er et fåtall som jeg ikke kunne ha tenkt meg å ha i mitt hus. Men sukk... det blir nok med drømmene...
Men nå sporer jeg litt av her, for det jeg egentlig skulle si var at Slettvoll, som enda har sin fabrikk på Stranda og som leverer fantastiske møbler i år fyller 60 år. I den anledningen har de gitt ut en interiørbok. Den tror jeg at jeg skal sette på julegave ønskelisten min.
Visste du forresten at Slettvoll startet opp den lille fabrikken sin hjemme i kjelleren?
Ha en super duper dag allesammen, og en flott uke.

onsdag, september 07, 2011

Robin Stubbert

Har så lyst til å vise dere noen bilder som Robin Stubbert har tatt. Hun tar bilder helt etter min smak. Og jeg kan si med hånden på hjertet at jeg synes de er fine allesammen. Selvfølgelig er det noen som skiller seg ut som fantastiske.
Fargene hun får frem, klarheten- jeg kan aldri se meg mett. Stubbert's bilder er ofte å se på omslaget til store og kjente magasiner i utlandet. Hun har også hatt omslaget på interiørbøker.
Innimellom legger hun ut nye bilder på hjemmsiden sin: www.robinstubbert.com
Har du ikke vært inne på siden hennes, kan jeg bare anbefale deg og ta turen. Ikke vanskelig å bli insirert.
For en stund siden sendt jeg henne en mail og ba om lov til å bruke bildene hennes i bloggen min. Det sa hun heldigvis ja til, og her er altså et lite knippe. Du kan være helt sikker på at jeg vil vise flere etterhvert.
Fytti som det regner- jeg tror det er like før det gror mose på oss. Godt en kan holde seg innendørs.

tirsdag, september 06, 2011

Jaija's ljus

Min mor, tante og hennes veninne er hver sommer en tur i Sverige på besøk hos Jaija. Det er ikke vanskelig å skjønne at de har det rasende festlig på denne turen og jeg kan levende se for meg hvor gøy de har det.
I år fikk jeg pakke da de kom hjem. Min Mor hadde kjøpt et deilig duftende lys som Jaija har laget. Hun har rett og slett rigget seg til et lite verksted hvor hun lager lys av soya, tilsetter herlige dufter og så selger hun disse lysene. Jeg vet at hun selger til flere butikker i Sverige både interiør butikker, parfymerier og spa sentere. Lysene brenner utrolig fint og sprer den herligste duft i rommet.
Forrige uke var Jaija hjemme i Lyngdal en tur, og da hadde hun med et lass med lys som flere hadde bestilt. Deriblant to med duften "fresh cotton" til meg, så nå er det lys på bordet så fort jeg kommer hjem fra jobb.
Og det er jo riktig tiden for lys, høsten er virkelig i kommingen, og jeg synes at luften har fått et kjølig drag de siste dagene.
Må bare vise dere denne herlige planten jeg fikk kjøpt her en dag. Var den ikke kul? Den ser ut som et lite tre, og det som er best med den er at den ikke trenger noe særlig vann. Den blir visstnok bare enda kulere om den ikke får vann!

mandag, september 05, 2011

Sjørøver cupcakes!

Lille Martin feiret sin 3 års dag i går, og vi hadde med oss cupcakes til ære for bursdagsgutten.
Jeg bakte vanilla cupcakes etter Manuela's oppskrift. Og Angel feather krem for første gang. Jeg synes noen ganger at det kan bli vel mye vanilje smak, så jeg byttet ut vanilje essens med Bringebær essens, og siden det var gutte bursdag fikk kremen en helt lyse-lyse blå farge. ( litt fordi mammaen også er glad i lyse blått)
Så hadde jeg kjøpt papircups med sjørøvere på og tilhørende små sjørøver flagg. Det ble en hit, og kremen var faktisk ikke så kvalmende som jeg syntes første gang jeg smakte den.
Selv om den er veldig klissete, er den veldig lett. Og det fineste med den er at bare du pisker den nok, så holder den seg stiv og synker ikke sammen.
Litt dårlige bilder, men syntes jeg måtte dele litt med dere. Ønsker dere alle en flott uke.

fredag, september 02, 2011

Brevet til Jens...

Så du "dokument 2" på TV2 på onsdag? Om brevet til Jens? Jeg har tidligere skrevet et innlegg om den tøffe jenta Stine Machlar og bloggen hennes.
Brevet til Jens er en liten dokumentarfilm som handler om to unge jenter. Mari Storstein som på grunn av en muskelsykdom sitter i rullestol. Mari bor i Oslo kommune i egen leilighet sammen med sin beste veninne. Hun jobber med film og teater. Fordi at Mari har personlige assistenter kan hun netopp bo i egen leilighet og leve et eget liv.
Fordi at Stine bor i feil kommune får ikke hun samme tilbud. Hun bor på institusjon, hvor hun ikke kan velge når hun vil står opp eller legge seg. Hun kan ikke selv velge hva hun vil ha til middag, og har ikke engang et fast soverom, men blir flyttet rundt på. Hvor lite personlig er det da?
Jeg ble vekselvis sint og lei meg av å se denne gripende dokumentaren. Mest av alt fikk jeg virkelig vondt i hertet mitt- for at noen fordi de er litt annerledes og er litt mer avhengig av hjelp skal måtte innordne livet sitt på denne måten. Jeg ble sint fordi dette avhenger av hvilken kommune du bor i. Det er opp til kommunen og vurdere tilbudet. Det er helt uhørt etter min mening. Tilbudet burde da være likt til alle uansett kommune.
Det går lang tid mellom innleggene mine, og det beklager jeg. Jeg har enda litt trøbbel med bloggen. Den fungere ikke helt sånn som den pleier.
Dagens bilder har jeg lånt fra Robin Stubbert, som tar noen helt fantastiske bilder etter min mening, og som jeg skal skrive litt mere om en dag jeg har tid.
Det er jobbe helg på tapeten hos meg. Ønsker dere alle som en en riktig flott helg.