fredag, april 29, 2011

Bryllup i England




I dag er det store bryllupet i England. Det forgje store bryllupet i landet var da Princess Lady Diana og Charles giftet seg for 30 år siden.


Jeg innrømmer glatt, selv om jeg ikke er fanatisk opptatt av kongelige at jeg gjerne skulle ha sittet forrand TV skjermen i dag og sett når hun kommer opp kirkegulvet i Westminster Abbey. Jeg kan bare tenke meg at hun må være en nydelig brud.






Hele England skor seg på bryllupet, og i flere reportasjer på TV den siste tiden har vi sett at det selges effekter som aldri før. Alt fra kopper og kar til klær, puter, dukker, parfyme og øh! kondomer! Jeg må jo si at mye av det synes jeg ikke er særlig pent. Men disse putene var jo faktisk litt stilige.






Jeg ville vel kanskje ikke akkurat ha hatt dem selv i min stue, men stilige synes jeg de var likevel.



Jeg får følge med på reprisen av tv sendingen og får helt sikkert sjangsen til å se bilder av brudekjolen.


Ønsker dere alle en fantastisk helg. Jeg skal jobbe og mannen skal spille bridge, men på søndag skal vi forhåpentligvis bare kose oss hjemme i hagen i dette godværet som vi har blitt velsignet med her på Sørlandet for tiden.




Og til de Royale i England: Gratulerer med dagen, må dere få et lang og lykkelig ekteskap.



søndag, april 24, 2011

Strålende Påske

Fortsatt god påske dere! Før påske klaget vi på at den kom så sent i år, men hvilket blinkskudd det skulle bli da! Dersom jeg kan få en slik påske som vi har hatt i år med sol og varmt fra morgen til kveld- ja da må gjerne påsken være sent hvert år for min del.
Men en blir godt vandt, og nå synes jeg de siste fridagene går veldig fort.

I den lille byen vår tror jeg nesten at vi har like mange hytter som hus- og det er nesten slik at det skal godt gjøres å treffe på et kjent menneske om man tar turen til byen på påskeaften. Det er et yrende liv og butikk eierene koser seg, det er kjent for å være den dagen i året da det er mest penger i kassen når handels dagen er over. De er det vel undt, og joda vi er glad i alle Rogisene som legger igjen penger i byen vår!
Sessa og jeg var også en tur i byen i går, og selv om ikke Sessa er like glad i vakre ting som tanten sin - enda, så fikk jeg lurt henne med inn en liten tur på Moster´s Hus. Det var ganske mye folk der inne, men den første jeg fikk øye på var "Emmeline"- jeg regner ikke med at jeg trenger å ha noen nærmere presentasjon av Emmeline, for de fleste som leser interiørblogger har vel vært innom hos henne, det norske bidraget til guru bak interiørblogger. Hun var en av de første i Norge som begynte å blogge om hjemmet sitt og interiør. Siden den gang har det bare ballet på seg med små artikler i interiørblad, og lokal tv.
Men akkurat i går var hun altså å koste seg i vår lille by, eller egentlig var hun nok sammen med familien sin på hytten deres i nabokommunen. Jeg håper Emmeline trives i den lille byen vår.
I dag har jeg planer om å rydde litt rundt huset, kanskje ta meg en liten tur til hagesenteret for å finne litt å plante i utekrukkene. Ønsker dere alle en strålende 1. påskedag.

onsdag, april 20, 2011

Oliver + Yvonne = Sant

Har du sett noe så nusselig som de to på bildet her? Dagens bilder er hentet fra Oliver Furniture. Et dansk merke som lager nydelige tremøbler både for stor og liten.

Jeg klarer ikke å se meg mett på bildene, og skulle uten problemer ha klart å plassere alle møblene rundt i huset vårt.



Jeg er spesielt svak for benkene og disse flotte garderobe skapene. Jeg har sett dette skapet i en butikk og det er utrolig flott, solid og - ja bare helt perfekt!


Denne lille benken kunne for eksempel lett ha blitt plassert på badet!


På kjøkkenet har jeg en slagbenk. I dag har jeg et par ludde og noen puter i den, men nå fikk jeg en ide om å sy et trekk til ei lita dyne- brettet i to- det blir sikkert godt å mykt å sitte i. Da er det jo også enkelt å ta av trekket og vaske det. Hmm- det får bli neste prosjekt når jeg skal til Stoff og Stil!



Nå skal det bli deilig med noen fri dager. Bare slappe av og kose seg. Det er meldt strålende sol over sørlandet og det betyr at det forhåpentligvis vil bli tilbragt noentimer ute i hagen å få den klar. Et kjapt overblikk har fortalt meg at der er nok å rydde opp i- så det er bare å ta frem trillebåren og hage hanskene.

Ellers har jeg booket et par dater med symaskinen. Nok å fylle dagene med ser det ut til.

Ønsker dere alle som en noen herlige dager. Tjolla hopp- tjolla hei!




mandag, april 18, 2011

Påskepynt

Jeg kan huske da jeg var liten- da var som regel på mine besteforeldres hytte i påsken. Jeg husker påskepynten som ble dratt frem. Den bestod i drøssevis med store og små gule kyllinger. Noen som hang på bjørkeris, og noen som stod oppstilt rundt omkring.
Å så påskegget selvfølgelig! Eller i flertall er vel mere riktig. Martha Stewart liker også å pynte til påske- det kan ses av bildene her. Hun er i grunnen ganske flink til å få det til hun Martha, og har mange flotte ideer.
Jeg har som regel noen små planer for påskedagene, selv om ikke dagene alltid blir som planlagt, er det jo et greit utgangspunkt. I år har jeg planer om å male badet. er ikke helt fornøyd med fargen på platene der inne. Dessuten tror jeg det er lurt med et strøk med våtromsmaling på.
Blir det fint vær som de har meldt håper jeg å tilbringe litt tid ute i hagen også. Kanskje plante litt i krukkene. Og ta bort siste rest av vinteren. Moseballene som ligger på trappa er det vel på tide å arkivere et annet sted. Et par kranser som har sett bedre dager trenger å bli byttet ut.

Tenkte jeg skulle forsøke meg på å lage egne kranser av greiner.

Har du planer for påsken? Eller er du som meg- og har noen små planer rett rundt hushjørnet.
Uansett ønsker jeg deg noen deilige fridager og en strålende påske.



onsdag, april 13, 2011

Utakknemlig?

I det siste har det vært skrevet ganske mye om Awarder på bloggene rundt. Jeg synes det er litt vanskelig. Fordi jeg setter så utrolig pris på dere som gidder å lese bloggen min. Jeg er så redd for å virke utakknemlig ved å takke nei til en award- det er jo tross alt heder som vises fra andre bloggsøstre her i blogglandia.





Men tingen er den at når man tar i mot en award så følger det ofte med spørsmål som skal besvares, og den skal som oftest sendes videre. Det er kanskje allermest det siste jeg kvier meg mest for- fordi jeg i bunn og grunn helst vil ønske å ikke motta dem selv- da blir det vanskelig å sende dem til andre og sette dem i samme posisjon som meg selv.

Huff- det er rett og slett litt vanskelig dette, men jeg har altså bestemt meg for at jeg ønsker å ha en awardfri blogg, ikke i utakknemlighet, tvert i mot. Jeg håper derfor heller at de av dere som ønsker å gi meg en award heller skriver en hilsen. Da blir jeg super glad :)

No hard feelings?

PS. knappen for Awardfri blogg har Tyrifryd laget.

mandag, april 11, 2011

Tid for hage

På Sørlandet har vi hatt en nydelig helg, med god vårtemperatur og sol fra morgen til kveld. Det er vel unødvendig å si at det har vært herlig og endelig kjenne sola som stråler. Klesvasken kunne for første gang i år henges ute. Klærne dufter herlig friskt... Det er også snart tid for å begynne så smått i hagen. Bildene som i dag er lånt fra Hus & Hem gir inspirasjon og jeg som går å drømmer om et drivhus blir jo ikke akkurat mindre fristet av disse bildene. Å kunne få et slikt hus i hagen må jo bare være full uttelling for drømmene...
Men det blir vel med drømmen en stund til. Har flere steder lest at driftige damer og menn har laget sine egne drivhus av gamle vinduer- den som hadde hatt en stabel med gamle vinduer!
Synes bildet over viser en stilig måte å bruke gamle eplekasser på. Jeg har fått litt dilla på disse gamle trekassene og har et par stykker rundt omkring i huset. En av dem står ute, en annen blir brukt som nattbord på Sessa's rom.
Håper inderlig at det flotte været er kommet for å bli. Har du begynt å pusle rundt i hagen?

Ønsker dere alle en super flott uke.



tirsdag, april 05, 2011

To sjarmtroll

I helgen var vi så heldige å ha besøk av besteveninna mi og hennes lille gutt. Sessa er heldigvis ikke vanskelig å be på besøk. Hun er egentlig klar med det samme en spør- og da kan en gjerne komme å hente henne sporenstreks! Her ser dere "tantes to goll" utstyrt med hver sin lørdagsgodt-skål. Stategisk plassert er også kluten til å tørke munn og små hender. hehe. Søndagt var vi invitert i bursdags selskap. Og da ble denne buksen sydd. Begynner å få teken på buksene nå, etter å ha sydd noen stykker. Denne fikk en liten blonde sammen med stikk nederst i beina. I livet har den fått en god, litt bred ribb. jeg kortet av beina litt, slik at den blir litt kort. Tror den blir fin med en fin hvit t- shirt.

I går kveld var det sykveld hos Martha, og jeg var så heldig å få Martha helt for meg selv fordi ingen av de andre kunne komme. Det ble en koselig kveld, med masse god skravling. Jeg fikk ikke sydd noen verdens ting!!! Men jeg fikk klippet til en ny kjole til Sessa som skal syes.

Ha en flott uke dere ;)