fredag, februar 25, 2011

Siste prosjekt

Det er noen dager siden forgje innlegg nå, og på høy tid med et nytt.

I dag har beste venninnen min bursdag. Hun er ei flott dame på 40 år. Jeg har sydd tunika til henne, og jeg håper inderlig at den passer. Jeg burde selvfølgelig ha bedt henne prøve den før jeg sydde den sammen, men da hadde det jo ikke blitt noen overraskelse...

Tunikaen har jeg sydd av hvit chenille. På ryggen har jeg brodert initialene hennes som er BB, men jeg har lagt dem mot hverandre for å få en fin effekt. Det er sydd med sølvtråd, og ble ganske så fint, om jeg kan si det selv :)


Nede i kanten har jeg sydd på en blonde som går hele veien rundt. Jeg har også sydd på et blonde hjerte, som jeg en gang i tiden har kjøpt hos Salige lavendel.



På ermene og rundt halsen har jeg sydd en pyntesøm av små blomster




Så har den fått logo på seg! Jeg er selvfølgelig veldig spent på om den passer, og ikke minst om hun liker den. Det var veldig gøy å sy, så jeg ser ikke bort fra at det blir flere tunikaer fremover.

Men denne helga er det jobbing på byens flotteste hotell som står i fokus. Mannen skal spille bridge på samme sted. Det er kvalifisering til NM i bridge det skal spilles om, og jeg håper selvfølgelig at han klarer det. For dere har vel hørt at når det regner på presten- drypper det også litt på klokkeren!?!

Ønsker dere alle sammen en fortsatt flott helg ;)



onsdag, februar 16, 2011

Jeg stemmer nei til vinter!

Jeg har jo aldri lagt skjul på at vinteren ikke er noe for meg. Og noen er kanskje trøtte av å lese om min klaging over dette hvite som kommer ned fra himmelen. Liksom lite noen kan gjøre med likevel... Så hvorfor bruke energien på klage da... Vel, det har seg slik at et lite utbrudd nå og da faktisk hjelper for meg. Og bare så det er sagt i tilfelle at de som har noe med det kanskje skjønner engelsk bedre: I HATE SNOW!

Heldigvis har vi våren og se frem til, og jeg håper at den snart kommer...
Til helgen får vi besøk av besteveninnen min, mannen og lille Martin. Det gleder vi oss til, og vi skal bare kose oss og slappe av. Sessa kommer også på besøk og med en prins og ei Prinsesse i hus kan det jo bli riktig livlig.

Dagens bilde har jeg lånt fra Vakre hjem, et av mine favoritt interiørmagasin.


fredag, februar 11, 2011

Dommo by Gawor


For en stund siden hørte jeg om et svenskt interiør merke som hette Dommo by Gawor. Hilde hos Mosters Hus snakket om det, men jeg er rett og slett litt usikker på om hun snakket om at hun ville ta det inn i butikken sin. Ellers er jeg rett og slett usikker på om jeg har sett noe særlig av det i butikker.
Men helledussen; har dere sett så nydelige ting før?
Jeg spurte Ewa-karin om jeg kunne få vise noen av bildene hennes og det fikk jeg lov til.
Ewa-karin Gawor er altså damen bak Dommo by Gawor. Hun har sin egen butikk med sitt eget merke i Karlstad. Og butikken heter Noll54 interior.
Jeg kunne tenkt meg å vise dere alle bildene hennes, men jeg vil heller anbefale dere å ta en titt innom henne. Er dere som jeg- vil dere få veldig lyst til å legge neste ferietur til Karlstad...
Dette er som sukkertøy for øynene mine ihvertfall.

Husker dere at jeg hadde en aldri så liten drøm om en aldri så liten stue over grensen? Det er akkurat sånn den skulle ha vært innredet. Det er rett og slett noe svensk over det hele.















Alle bilder er lånt fra Noll54interiör, Ta en titt innom bloggen hennes i helga da! Ønsker alle en super duper helg.

torsdag, februar 10, 2011

Gal etter puter!


Mange har en kjærlighet for puter- jeg er en av dem! Jeg har ikke tall på alle putene som har vært innom vårt hus. Og det er sikkert like greit, heldigvis sparer jeg ikke på allesammen. Selv om noen blir stæsjet bort- bare sånn i tilfelle jeg skulle få lyst til å ta dem frem igjen.

Det er noe med disse putene fra Lexington. De er utrolig fine, og jeg har etterhvert fått meg noen. Men på en eller annen måte er de liksom ikke så fine hos meg! Jeg har likevel bestemt sånn nesten helt for at jeg har lyst på to av disse lysegrå med hvite stjerner på. Kunne godt ha hatt dem i soafen sammen med et par helt hvite puter.


Blått er visstnok en hot farge for tiden. Det er ikke meg i mot for jeg er veldig glad i lyseblått. Det er ingen ny farge i vårt hus for å si det sånn. Jeg tror enda jeg har et par lyseblå puter liggenede ett eller annet sted. Men noen nye hadde ikke vært så dumt det heller.



Jeg har forresten lært meg å sy usynelig glidelås, så kanskje jeg rett og slett skal sy meg noen puter. I dag får jeg metervis med stoff fra Stoff og Stil. Renate er så snill at hun handler for meg, siden hun skulle inn likevel. Vi skal nemlig ha en liten sykveld vi to.
Snart helg folkens, det skal bli deilig.


tirsdag, februar 08, 2011

Tusen millioner takk


Til alle som er innom og leser bloggen min. I løpet av de siste dagene har jeg fått 4 nye følgere, og i går var det hele 178 herlige lesere innom på besøk. Jeg er ydmyk og setter så utrolig pris på hver og en av dere. Stadig treffer jeg personer på gaten som forteller meg at de er innom og leser bloggen min, og jeg får nesten tårer i øynene hver gang.
Så tusen millioner takk til deg som følger meg, og til deg som titter innom selv om du ikke er følger. Tusen millioner takk til deg som legger igjen en hyggelig kommentar. Hver og en blir satt pris på. Jeg prøver å gi lyd fra meg igjen til dere som har egen blogg, og til dere som ikke har, selv om det ikke alltid er like enkelt å finne dere. Tusen takk til dere som kommer bort til meg og forteller at dere er innom. TUSEN MILLIONER TAKK <3

Bildet i dag er lånt fra Robin Stubbert.

mandag, februar 07, 2011

Her kommer oppskriften...


Jeg har fått spørsmål om jeg vil dele oppskriften på makronene jeg laget i går, og det vil jeg selvfølgelig. Oppskriften på selve makronene har jeg funnet hos Passion 4 Baking
Hun lager de mest fantastiske kaker, og viser nydelige bilder etterhvert som verket skrider frem. En blogg jeg virkelig vil vil anbefale deg å titte innom.

Pink Macaroons.
100 g. mandel mel
110 g eggehviter ( ca 3 eggehviter)
200 g melis
5 ss sukker
1-2 dråper bringebær essens
1/2 dråpe rosa konditorfarge.
Begynn med å piske eggehvitene, når de skummer har du oppi sukkeret litt om gangen. Pisk videre en stund til det blir en tykk krem. ikke overpisk.
Jeg hadde i farge og essens på slutten av piskingen.
Bland melis og mandelmel som du siler oppi eggehvitene, og rører det hele forsiktig sammen.
Knapper sprøytes ut. La dem stå og hvile i ca en halv time, til de er helt jevne. ( jeg tror det er dette som gjør dem glatte og fine. Jeg var litt utolmodig, og skulle latt dem stå tiden ut.)
Bak dem på forvarmet ovn på 150 grader i ca 10 minutter.

Mandelmelet kjøpte jeg på en helsekost forretning. Det er tre viktige ting å huske for å få et bra resultat;
* La eggehvitene ligge i romtemperatur i minst en dag før du bruker dem.
* Bruk en ekstra bakeplate under den makronene står på.
Dette er for at de ikke skal sprekke under stekingen.
* Ikke bruk varmluftsfunksjonen på ovnen.

Jeg brukte en engangsplastpose og en ganske stor rund tip for å sprøyte ut makronene, jeg prøvde å få dem på str. med en femmer. De vil ikke gli noe særlig ut, så en kan sette dem ganske tett på bakepapirkledt plate.

Til krem prøvde jeg først med 0,5 dl fløte som jeg varmet samtidig som jeg hadde oppi 100g hvit sjokolade som smeltet mens jeg rørte. Jeg synes kremen var veldig rennende og hadde derfor oppi en plate til ( minus et par ruter, som gikk i munnen!) Sjokoladen satte jeg i kjøleskapet en liten stund. da gikk det ann å smøre den på makronene.



Da vil jeg ønske alle som vil prøve seg Lykke til





søndag, februar 06, 2011

Pink Macaroons



Søndag er som oftest en hærlig dag! Det er intet unntak i dag. Mannen er på bridgeturnering, og jeg - ja jeg har en tenke på meg selv dag! Jeg har bakt makroner, noe jeg aldri før har prøvd meg på, så jeg har desverre ikke noe å sammenlikne med. Det var ikke særlig vanskelig egentlig.
Jeg har hatt i litt rød konditorfarge, for å få en nydelig rosafarge. Så har jeg hatt i en dråpe Bringebær essens for å få smak. Kremen har jeg laget ved å varme litt fløte og smeltet hvit sjokolade oppi. Jeg satte gryta en stund i kjøleskapet for at kremen skulle stivne litt og ikke bare renne av igjen av de små rosa knappene.


De ble jo ikke akkurat likefine som bildene jeg har vist tidligere i uka, men de smakte kjempe godt, var farlig mektige og rikitg så dekorative der de står i skålen på bordet sammen med tulipanene.



Ha en flott uke allesammen :)



fredag, februar 04, 2011

Noe så nydelig...

Har du sett noe så nydelig? Tenk så heldig jeg er som fikk denne nydelige boksen til bursdagen min. Den er av metall, blankpusset og fin. Den har siseleringer både på siden og på lokket hvor det står Candies. Den har fått plass midt på spisebordet sammen med et par lysestaker og en Hortensia. Hun kan virkelig dette med å kjøpe gave som faller i smak den venninna mi. Det blir vel sånn når en har kjent hverandre i mange år. En vet liksom hva den andre liker, og det er vel ikke fritt for at en finner mange like ting i begges hjem.



Det er helg folkens! Store deler av min helg skal tilbringes på byens beste hotell. På søndag håper jeg at jeg skal få litt tid sammen med symaskinen, og bake macroner. Blir de vellykket skal dere få se bilder.
Har du planer for helgen?

onsdag, februar 02, 2011

Macroner


Mmmm- Er det noen som har prøvd seg på disse små vidunderne noen gang? Bare å se på dem gir ihvertfall meg vann i munnen.
Macroner er visstnok ganske hot for tiden, og dersom du som jeg prøver å få med deg "Gossip girl" på TV, så er det altså Macroner de spiser- og da må det være det siste blant det siste hotte- tenker jeg.
JEG HAR ALDRI SMAKT MACRONER!!!!!
Fordi jeg (med fare for å fornærme bakerne i bygda) er redd for at det er noe ingen bakere i denne bygda noen gang har hørt om.
Det finnes heller ingen Sebastien Bruno her på mine trakter, ikke en knøtt liten filial engang.


Men jeg har altså ikke tenkt å vente med å spise macroner til neste gang jeg er på Tigerstads besøk. Jeg har funnet oppskrift, så nå skal det testes hva disse små herlighetene er gode for.
Hoved ingrediens er mandelmel! Det fant jeg tilslutt på helsekosten av alle steder. Da tenker jeg med engang at dette må jo være noe som er veldig bra for oss. Det står da vitterlig på mandelmelpakken at det så og si ikke finnes spor av karbohydrater, dessuten er det heller ikke fett i mandelmelet- kort og godt- så sundt som det bare går ann.
Det spørs om det er så sundt sammen med resten av blandingen... Den oversuperhyggelige damen som stod med sin tekopp i hånden og drakk mens hun slo inn 90 kroner for en bitteliten pose mandelmel hørtes ikke ut til å reagere på at kanskje ikke disse macronene var så veldig sunne akkurat. Hun var mere opptatt av at det var så koselig at jeg ikke ville ha pose på mitt nyervervede mandelmel!
Bildene har jeg funnet rundtomkring på nettet!