mandag, januar 31, 2011

AWARD



I dag har jeg fått en award fra Janne som har bloggen Jannes Hjerte. Det er alltid like koselig med awarder, og koselig at noen mener at nettopp jeg fortjener en award. Denne går ut på å svare på noen spørsmål.



Hva var det siste du så på TV?
- Sitter å følger med med et halvt øye på tv2 nyhetene.

Ta opp nærmeste bok, slå opp på side 18 og les hva det står på linje 4.
- Og jeg som nettopp ryddet bort alt som lå og så rotete! Må rett og slett reise meg å finne ei bok...: Det ble mannen sin " Minner fra krigen" Austad, Lyngdal- Kvås 1940-1945
MEN side 18 er blank...

Bortsett fra datamaskinen, hva hører du nå?
- Nyheter på TV2.

Når var du sist ute, og hva gjorde du da?
- Jeg har vært på jobb i dag.

Hva har du på deg akkurat nå?
- joggedress og ullsokker.

Skulle du kunne overveie å flytte til utlandet?
- Det kommer ann på hvilket land, og hva vi skulle gjøre der.

Hva heter den siste filmen du så?
- Så Max Manus på NRK i går kveld.


Det er alltid like vanskelig å plukke ut noen som en vil gi awarden videre til. Jeg vil derfor gi den til alle dere som vil ta i mot den.

Så vil jeg ønske alle sammen en fortsatt fin kveld :)


Jepp, jeg er klar!


Jeg kan ikke få poengtert mange nok ganger hvor klar jeg er for at våren skal gjøre sin entre. Akkurat i dag beveger en seg med livet som innsats utenfor. Det er som Sessa sier: "superglatt" ute.
Har jeg forresten vist dere bilde av det herlige teppet vi fikk av lillesøster og svoger til jul? Jeg har selv valgt fargene, som går i lysblå, to grå farger og hvitt. Hun har heklet det i bommulsgarn fordi jeg liker det best.

Vårens første ladning med perlehyacinter er i hus. Den som står i kjøkkenvinduet er hvit- tror jeg. Men den har ikke sprunget ut enda. Den passer akkurat ned i en greengate lattekopp

Kremt- var visst ikke helt bloggifiserbart! Burde kanskje ha dekket til potten med litt mose. Men har jo ikke lyst til å dekke til de fine løkene heller...



Perlehyacinter er herlige! Jeg elsker blå fargen. Litt synd at de ikke står særlig lenge når de kommer inn, så en må skynte seg å nyte dem.
Ny uke- dere! en uke nærmere VÅR!!!

tirsdag, januar 25, 2011

Verdens heldigste


På fredag var det klubb kveld. Ja hjemme kaller jeg det vel forresten syklubb, men det er vel helst et skalkeskul. Egentlig tror jeg ikke Mannen tror noe videre på den syinga heller. Jeg har jo til dagsdato aldri kommet hjem med noe jeg angivelig skal ha sydd på disse kveldene.
Det første han spør om- dersom han ikke har sovnet på sofaen er " var det noe nytt i dag?" Neida, bare det vanlige- svarer jeg. Skulle jeg har begynt fortelle, ville jeg jo ha holdt på resten av natta!!!
Denne fredagen var det noe som hadde med seg håndarbeidet. Ferdig produkt, men hvilken herlig overraskelse! Trine hadde strikka og tova disse herlige labbene til både Margot og meg. Spør om vi var både imponert og glade! Nå er jeg bare redd for at jeg skal slite dem ut. De skal ihvertfall bli godt brukt. TUSEN TUSEN TAKK :)

Tusen takk for gode råd og tips mht. innlegget i går. Det spørs om jeg klarer å kvitte meg med stolene. Men jeg må gå skikkelig i tenkeboksen om jeg skal male eller ikke...
I det siste har jeg også fått kommentarer fra bloggere jeg ikke var kjent med tidligere, og det er bare så morro. Tusen tusen takk til hver og en av dere.




mandag, januar 24, 2011

Skal- skal ikke

Dette er riktignok et gammelt bilde, og bordet på bildet er flyttet inn på kjøkkenet. I stedet har bordet på bildet under flyttet inn hos oss, og det skjedde før jul i 2009.
Stolene er kommet fra Sverige og jeg synes de er veldig fine. Gode å sitte på er de egentlig også, men er ikke sikker på om de passer så godt inn hos meg lenger... Dersom jeg ikke skal bytte dem ut, er det helt sikkert at jeg må male dem hvite og bytte trekk på dem. Jeg har fire av disse stolene, i tillegg har jeg tre andre som også må males og byttes trekk på.

En god stund nå har jeg gått å tenkt på om jeg skal selge disse og heller investere i hvite Tolix stoler. Jeg klarer ikke å bestemme meg, og vipper fra det ene til det andre. Det er jo ikke snakk om at jeg kan kjøpe 8 nye Tolix sånn i enn smell, de må komme sigende etter som det er penger i kassen!
En ting som er sikkert er at det er en helt annen stil enn hva jeg har i dag, så om jeg skulle selge de jeg har, er jeg livredd for å angre. Det er liksom ikke stoler en finner så fort igjen.



Hva ville du ha gjort? Jeg får tenke videre en stund... Enn så lenge må dere alle ha en alletiders
uke.

fredag, januar 21, 2011

Kjenner duften av lavendel...


Kjenner at jeg ikke helt har lyst til å slippe taket i drømmen jeg hadde i går! Det må rett og slett være en reaksjon på at jeg lengter mot vår så inderlig. I dag er jeg i lavenderåkerne i Frankrike.
Lavendel må være noe av den vakreste duften jeg kan tenke meg.

Jeg skulle veldig gjerne ha reist og opplevd disse uendelig lange lavendelåkerne. Kan du tenke, lilla lavendel så langt øyet kan se. Å tenk den herlige duften det må være...


I dag skal jeg hente Sessa i barnehagen, hun skal på overnattingsbesøk hos tante og onkel. Ikke helt sikker på hvem som gleder seg mest; Sessa, tante eller Onkel...
Ønsker dere alle som en en riktig flott helg.

Alle bilder funnet på nettet.

torsdag, januar 20, 2011

Svenskene kan det!


Dersom jeg hadde bodd nærmere svenske grensen, ville jeg ha hatt et feriested hos søta Bror.
En liten stuga i i lys skandinavisk stil. Med gamle laken og håndklær med monogrammer.

Et landlig hvitt kjøkken. Lyse, helst hvitmalte gulv i hele huset. Eller kanskje ikke der hvor mannen skulle trampe inn på sin møkkete støvler etter å ha vært ute å spadd opp små bedd til meg. Hvor jeg skulle plante små, yndige, lyseblå perlehyacinter og store flotte peoner. Jeg skulle selvfølgelig ha hatt masse frukt trær i bakhagen, hvor jeg skulle plukke store saftige epler, som skulle legges i gamle rustikke eplekasser. Så skulle det ha blitt hjemmelaget eplesaft og eplekaker i lange baner.

Det skulle ikke finnes en eneste plastbøtte i huset. Bare gamle sinkbøtter. Er stor fan av mopp, selv om den ikke ville ha passet inn i stilen min, kunne jeg ha gjemt den unna i et skap, når den ikke var i bruk.


Jeg skulle ha hatt masse kurver og flere gode quilt tepper liggende rundt- hvite selvfølgelig! Et par gode, gamle hvitmalte benker skulle stå rundt i stugan. På soverommene skulle det ha vært gamle små etageovner, og i stuen en stor, gammel, hvitglassert svensk ovn.
Åhhh- men her kunne vi vel ha levd livet. Slappet av og bare nydt dagene. Men jeg bor ikke nær svenske grensen, ikke nesten engang, så det blir med drømmene. Men hvilken DRØM!!!

Alle bilder funnet hos "skøna Hem"

tirsdag, januar 18, 2011

Årets første tulipan...

Her før helgen var det tulipanens dag. Men siden jeg hadde jobbehelg, ble det ikke til at jeg kjøpte tulipaner da. I går kunne jeg ikke holde meg for å ta med meg hjem en bukett. Valget falt på rosa. Jeg dvelte en stund mellom hvit og rosa.
Ellers har det vært lite interiør blogging i det siste, det har liksom vært litt stille på den fronten etter jul. På loftet gjenstår enda litt listing før jeg kan innrede. Prinsessa sitt rom mangler også litt listing, men hun er likevel veldig fornøyd med rommet sitt- det går i rosa! Tenkte jeg skulle få tatt litt bilder en dag snart og vise dere.
I mellomtiden ønsker jeg dere alle en flott tirsdag :)


mandag, januar 17, 2011

Jippi.... Jeg vant!


Og det er ikke hverdagskost at jeg vinner noe. Rett før jul hadde Anettes Hus en av sine mange Give Aways, og den vant jeg! Jeg fikk velge mellom to kjeder fra Hviit Jeg valgte Englevingene.
For dere som ikke kjenner til Hviit, så er dette en nettbutikk, som selger utrolig mye fint. Blant annet fra Tine K. Og disse putene med dyretrykk fra By Nord. Kunne kanskje egentlig godt ha tenkt med et par sånne puter med hjort på i benken på kjøkkenet. Dere som kjenner meg vil helt sikkert tro at det har rablet for meg og at dette jo ikke er min stil...
Njaaaa- si ikke det, sier jeg da. Det blir faktisk mer og mer min stil. Jeg tror jeg er inne i et stilskifte...


Gaven kom pent innepakket med sløyfe på, og kjedet var enda finere i vrkeligheten enn på bildet. Ikke så stort som man kanskje skulle tro, og det passer meg utmerket. Jeg gleder meg til å bruke det.

Tusen takk til Anette og tusen takk til Hviit.



Dere andre ønsker jeg en strålende uke.


lørdag, januar 15, 2011

Lørdagskveld

Så var det lørdag igjen- ukene flyr og heldigvis for det, fordi det betyr at vi er en uke nærmere vår! Denne helgen er det jobbing på Lyngdals flotteste hotell som står på tapeten. I dag har jeg også bakt kake til i morgen. Familien har meldt sin ankomst i anledning en aldri så liten bursdags feiring. Ikke si det til noen, for jeg synes ikke akkurat det er noe å feire. Alder? 29- igjen...
Jeg lovet bilde av shoppingutbyttet i København forgje helg. Her ser dere noe av det som ble med hjem.
Jeg har blitt helt hekta på disse skjerfene fra Becksondergaard, og ikke mindre enn 3 nye ble med hjem. Kanskje ikke så rart at damen bak disken sa " Du kan virkelig lige disse tørkleder" på sin klingende dansk. Da jeg la 5 stk på disken. 3 til meg, og 2 som jeg skulle kjøpe for andre.
Joda, svarte jeg fine de!

Primulaer står i alle regnbuens farger i butikken og jeg kunne ha hatt dem alle sammen. Men så var det det med farger da! Best å safe og kjøre hvite. De er liksom så skjøre der de står og gir glede og forhåpninger til våren som skal komme.

Ønsker dere alle en fortsatt flott helg, så snakkes vi til uka.


tirsdag, januar 11, 2011

Nytt på syfronten!

Vel hjemme fra København, etter det som må kunne kalles en perfekt tur. Ihvertfall helt til en av mine fantastisk kollega og gode venn falt og brakk handa si. Og måtte bli igjen på sykeshuset til neste dag, mens vi andre reiste hjem. Godt at vi har sånne gode sjefer som ble igjen hos henne slik at hun ikke var alene.
Siden det var salg sier det seg vel selv at kofferten ble tyngre på hjemvei enn den var da vi reiste nedover... Så tung at det kom på en liten rød "HEAVY-TAG"
Skal vise dere bilder etterhvert. Men i dag vil jeg vise dere bilder av jakken jeg har sydd meg. Stoff og mønster er kjøpt på Stoff og Stil. Jeg har endret litt på lengden fordi i mønsteret synes jeg den var litt for lang. Rundt ermene og i bunnen av jakken har jeg sydd på brune pyntebånd. Selve jakken er av blå ullfilt. Det skal også på en knapp til, men da jeg skulle sy det siste knapphullet tullet undertråden seg til. Det er virkelig vær for å kose seg inne for tiden, i dag tenker jeg at jeg skal gjøre litt reint- det merkes nemlig at mannen har vært hjemme alene i helgen. Snodig det derre!

torsdag, januar 06, 2011

Jeg emmigrerer...

Hva er det som skjer? Jeg skjønner ikke helt hva galt jeg har gjort som fortjener denne type vinter. Den skaper jo bare kaos, og ikke minst frustrasjon- ihvertfall hos meg.
I dag da jeg skulle på jobb, måtte jeg rett og slett bare gasse på det jeg var god for, ta rennefart med golfen og håpe at det gikk greit for i det hele tatt å komme meg ut på veien.
Først hadde jeg buksert meg ned til bilen med snø til knærne. Sånne ting er nok til å ødelegge dagen for meg. Jeg kan huske i mine glansdager da jeg var i USA, da ble skolen stengt bare det kom 3 snøfiller fra himmelen. Jeg vil seriøst anbefale at det blir innført "snø-dager" i likhet med egenmeldinger i dette landet, dersom denne snøtrenden skal fortsette.


Det var den utblåsningen! Jeg er jammen meg glad for at jeg kan stikke av fra det hele for en liten stund. I natt reiser vi til København for helga. Jadda- jeg vet at det kan være surt og kaldt i København på denne tiden, men akkurat nå kan det ikke bli verre enn her hjemme likevel, tenker jeg. Og det er forresten merkelig hva slags undere tanken på litt shopping kan gjøre...






mandag, januar 03, 2011

Nytt år... nye gevinster...


2011- Det tar alltid en liten stund før man vender seg til at det er nytt år på kalenderen. Slutten på 2010 var heller laber for min del. Hele romjula ble tilbrakt med hodet i den store telefonen. Og alt som jeg hadde planlagt å gjøre ble lagt på hylla.

Men nå er jeg heldigvis klar for nytt år, og håper at vi alle får et godt år.
Flere bloggere velger å ha en kavalkade av bloggåret som er gått. Det har ikke jeg tenkt å gjøre, jeg velger å se fremover og vil ikke dvele ved det som har vært.


Som dere ser av bildene i dag, så lengter jeg mot vår nå. Jula skal pakkes bort i kveld og det forundres ikke om det dukker opp en bukett tulipaner eller to på bordet. Jeg så forresten at primulaene hadde sneket seg inn på blomsterbutikken i romjula. Det går rette veien folkens.


Til helgen skal jeg på tur til København sammen med gode kolleger på Lyngdals beste og flotteste hotell. Selv om København kan være sur og kald vinterstid er jeg helt sikker på at vi får det fantastisk morro- som alltid. Det er jo ikke akkurat et minus at det er salg i disse tider...