tirsdag, august 31, 2010

Lov å Drømme...

Vi har vel alle bilder i hodet om hvordan vi ønsker at hjemmet vårt skal se ut... Jeg har ihvertfall, men det er ikke alltid like enkelt å få satt bildene ut i livet.
Det er liksom ikke bare å flytte på noen vegger histen og pisten! Da vi begynte på oppussingen i fjor hadde jeg veldig lyst på ny trapp, men for at jeg skulle få det måtte vi rett og slett ha bygget ut huset! Derfor har vi enda den gamle, smale og ikke særlig fine trappa. Men det er rart hva litt maling kan gjøre og jeg er ivhertfall mere fornøyd med trappa nå enn før.

Gamle skap er bare nydelig- og jeg kunne hatt mange av dem!


En sånn gammel svensk kakkel ovn kunne også gjerne ha fått flytte inn hos oss. Men det var det med å drømme da... Tenker jeg skal male muren bak ovnen om ikke så lenge, så hjelper det kanskje litt- i dag er den nemlig i originale røde murstein og det er ikke særlig lekkert!




Har du noen oppussingsplaner utover høsten?
Ønsker dere alle som èn, en riktig flott uke.

onsdag, august 25, 2010

Dagens bilder har ingenting med teksten og gjøre. Jeg synes bare de var utrolig flotte. Jeg har lånt dem hos Skøna Hem, og kunne godt ha hatt et slikt hjem!





Jeg vet at det er en del såkalt anonyme lesere av bloggen min. Og etter at jeg begynte å poste link til innleggene på Facebook har det blitt enda flere lesere. Det synes jeg er veldig koselig, og jeg setter utrolig pris på dere som gidder å lese det jeg skriver og viser bilder av. Jeg vet ikke hvem mange av dere er, men det er koselig likevel.



Jeg innrømmer gjerne at jeg blir veldig veldig nysgjerrig noen ganger på hvem det er som er inne og leser. I dag kom likevel den skjønneste melding på facebook siden. Fra ei herlig jente som lurte på om det kom noe nytt på bloggen snart, fordi hun trengte litt oppmuntring. For et kompliment å få- ble helt rørt jeg.




Det er visst bare å innse at vi har hatt vår siste sommerdag. Høsten er i annmarsj, men det er egentlig ikke meg i mot. Jeg er veldig glad i høsten. En lang fin høst, det kan jeg godt like. Med masse stearinlys og kos inne. Begynne så smått og forberede seg til juletiden...
Nå er det også snart tid for gavetreking her på bloggen. Telleren kryper mot 15000 og det er stort og må feires. Kommer tilbake til det i begynnelsen av neste uke. Må jakte etter en gave.
I mellomtiden ønsker jeg dere alle bloggvenner og anonyme en riktig flott helg.
- Og god bedring til deg Gunn Anita-vennen

torsdag, august 19, 2010

Kinderegg i posten

Juhu! I går stod posten virkelig godt an på Vegge! Ned i postkassa vår hadde de dumpet ikke mindre enn tre overraskelser- og det blir jo kinderegg! Eller overraskelse og overraskelse Fru Blom, jeg har jo gått og ventet på dem alle tre. Ny Stoff og stil katalog som jeg ved første gangs gjennomlesning ikke ble dødsimponert av. De to andre skal jeg kose meg med i kveld. Ikea katalogen har jeg jo sniktittet på for ganske lenge siden i den amrikanske versjonen. Det er alltid morro å se om Panduro kommer med noen nye gode ideer. Ikke minst for å se om det er kommet nye Tilda stoffer som en bare må ha.

mandag, august 16, 2010

Endelig harmoni i kjøkkenskapene...

Endelig liker jeg å se inn i kjøkkenskapene mine igjen. Jeg har siden vi fikk nytt kjøkken i fjor hatt veldig lyst til å kjøpe nytt service. Jeg har vært i tvil om hvilket service jeg skulle velge.
Har vært innom flere som Burleigh, Home & Cottage, men til slutt bestemte jeg meg for at det skulle være helt hvitt, og at jeg ville kunne blande i tilfelle jeg skulle finne noe hvitt fint som jeg vil ha i skapet! Valget falt på IKEA og 365+ Jeg er kjempe fornøyd!!! Og føler rett og slett at kjøkkenet også har kommet mer til sin rett! ( hahah alle mulige unskyldninger for å rettferdiggjøre kjøpet!)
Som dere kanskje har skjønt er jeg svak for skålene fra Bruka, og nå kommer de til sin rett i skapet.
Det gamle, slitte keramikk serviset som jeg ikke kunne få fort nok ut da det nye var i hus er pakket bort og satt på låven. Jeg tviler egentlig på at det noen gang blir tatt frem igjen...

PS. Jeg ser at det slett ikke er umulig at jeg kommer til å ønske meg nytt kamera til jul!


søndag, august 15, 2010

Søndags Frokost

Søndag er en deilig dag! Da ordner vi ordntlig frokost og sitter lenge ved frokost bordet. Sessa har vært på overnattingsbesøk, og da må vi ha "æk" (egg) til frokost for det er noe av det beste hun vet.
Sist jeg var på Hansen & Co fikk jeg med hjem nye egge glass fra Bruka. Synes de er skjønne! Når jeg tenker meg om begynner det å bli en del skåler fra Bruka som står i skapene mine...
Dagen i dag har vært en deilig dag, og det sies at det er siste sommerdag for i år. Jeg skal holde meg for god til å si at det i så tilfelle er første og siste... Men jeg tror jeg kan si at det må ha vært den fineste i sommer. Vi hadde planlagt å sette inn hagemøblene for vinteren i dag, men de står enda på plenen. Det er jo lov å håpe at vi kan få et par findager til...
Aurora er klar for "æk" og bagels med "gatti"
Ønsker dere alle en flott uke

tirsdag, august 10, 2010

Det som skal bli soverom...

Dette er altså det som skal bli vårt nye soverom oppe. Tapeten er satt opp, så nå er det bare og male, samt å få på lister i tak og langs gulv. Jaja- det er forresten ikke så bare for TTT her i gården. Jeg trøster meg selv med at det er fint å ha noe å gjøre i høst, når vinden uler rundt ørene. Jeg er så glad i det gulvet vi har valgt ( les. som moi har bestemt at vi skal ha!) Det heter smoked oak, og er laminat gulv fra Alloc. Jammen meg flaks at den fabrikken ligger i byen vår og at jeg har en mamma som jobber der...

Disse to hyllene ble kjøpt på Ikea på en av våre utlfukter i sommer. Jeg har ikke skrudd på krokene som fulgte med. Syntes det var finere uten. Hyllene er egentlig bare til å samle krims-krams på, men man må jo ha litt av det også. Den gamle kaffekverna fant jeg en gang i huset som oldeforeldrene mine bodde i. Den ble fort lagt under et teppe i bilen og fikk bli med hjem husker jeg.

torsdag, august 05, 2010

Det var den sommeren !!!

Har vi egentlig hatt det en kan kalle sommer på Sørlandet i år? Jeg for min del er i tvil...
Men ferie har jeg i hvertfall hatt- fire uker som er over på mandag, og jeg som var så godt i gang. Jaja, det er jo sånn at alt det som er godt en gang må ta slutt.
Selv om ikke vi hadde noen stor utenlandsferie i år har vi fått gjort en del hjemme. Jeg har malt trappa- den skal enda få et strøk til, men det blir når vi er helt ferdige på loftet. Det ene soverommet er ferdig tapetsert og klar for å få maling på seg. Det andre soverommet venter på tapet. Den er i bestilling og det har den vært i to uker nå, så tolmodigheten begynner å slites.


Også det lille toalettet oppe har fått tapet. Dette er "London-tapeten" lyseblå striper fra
Laura Ashley. For å være helt ærlig var den noe dritt og sette opp. Den revnet for et godt ord, men nå henger den nå der og jeg er ganske fornøyd.




Veggen langs trappa opp til loftet ble mye finere når den fikk tapet på!
Mannen har også malt hus og endelig har huset blitt hvitt!
Jeg har prøvd i lengre tid å endre Headderen min, men det endte jo opp med at den jeg hadde ble ødelagt. Er ikke sikker på om jeg noen gang vil få det til igjen, men akkurat nå gir jeg opp.
Er det noen som har tips om et program der man "enkelt" kan lage en fin headder? Da ville jeg blitt veldig glad...