torsdag, februar 25, 2010

Ingen knallfarger!



Jeg var så heldig å få gavekort hos Hansen & Co til jul. Dette kortet har på en mystisk måte bare ligget å glødet, mens det har ventet på å bli brukt. Forgje uke var jeg i Kristiansand en tur og da fikk jeg brukt kortet på denne fine badematten fra Lexington. Synes den stod veldig fint til flisene vi har på badet.

En gammel eplekasse fungerer som oppbevaring til badehåndklærne. Jeg strever litt for tiden, fordi jeg dras litt mellom det litt rustikke og slitte og det søte. Jeg er fortsatt en fan av hvitt, men begynner kanskje å bli litt lei av sølv.
Jeg vet ikke om det er våren eller rettere sagt mangel på våren som gjør at jeg begynner å få litt behov for farger...


Ikke misforstå- med farger tenker jeg absolutt ikke på knallfarger! Men kunne godt ha hatt enda mere grått og til og med litt brunt! Jeg som engang sent på 90 tallet sverget på at den siste brune trelysestaken var ute for godt...
Jeg kjøpte meg litt brunt linstoff på Stoff og stil, som jeg går å lurer llitt på om ikke skal få bli noen sofaputer. Til helga kanskje...

mandag, februar 22, 2010

Når katten er borte...


Kommer kokosbollene på bordet! Mannen er på bridge-kveld i dag, og mens jeg blogger litt har jeg kjørt i meg to av Prinsesse Elin's favoritter. Jeg tror det holder med to for jeg begynner å bli rimelig kvalm. Det jeg nå lurer på er om jeg skal gjemme den siste, eller la den stå på bordet til Mannen...


Her er speilet som ble malt med venstre hånd. Fint at det finnes maskeringstape og gladpakk! Avlastningsbordet fikk bytte vegg med skapet som stod der fra før.

Slagbenken har fått lyseblå puter, og et grått luddeskinn.


Helge-blomsten er på hell. Tulipaner er nydelig, men begynner å bli litt lei av dem. Det gjør jeg alltid når de har vært i butikken en stund. Nå er jeg klar for ranunkler- herlige ranunkler!



Ups! Der klarte jeg jammen meg en kokosbolle til gitt! Synd for mannen...

Ufrivillig bloggeferie


Endelig er jeg tilbake etter en uke med ufrivillig bloggeferie. Jeg har nesten alltid hatt litt problemer med skuldrene mine. Forgje mandag var det så ille at jeg måtte ta en tur til legen. Resultatet ble kortinsonsprøyte og sykemelding og beskjed om å ta det helt med ro! Noe så kjedelig. Etter en dag på sofaen med tv så har man liksom gjort det og det holder. Ikke nok med at man skal sitte der med dårlig samvittighet fordi man ikke er på jobb. Man skal i tillegg sitte å se seg rundt i stua og tenke på alt en kunne ha gjort, når en først sitter der liksom.


Jeg er heldigvis bedre, og håper at det er over i hvertfall for en stund.
Det er merkelig hvor mye man får lyst til å gjøre, når man bare sitter der uvirksom og fæl!
Etter noen dager kunne jeg ikke holde meg og tok til å male et speil- med venstre hånd. Et skap fikk bytte vegg og jeg ble litt mere glad og fornøyd- Ikke så mye som skal til alltid.
Skal vise dere bilder, må bare få lastet opp bilder.

Synes at disse bildene fra Country living var så fine. Skikkelig stilig med tegl vegg på soverommet!
Ønsker dere alle en fin uke, og håper vi snart ses igjen.

søndag, februar 14, 2010

Ris og Tulipaner


Det er mange år siden sist jeg hadde fastelavensris. Jeg har liksom aldri hatt noen tradisjon for det. Men i år har jeg slått til med ris med hvite fjær. I mangel på tynn ståltråd til å binde dem med, ble fjærene tapet på.

Fredagskvelden ble tilbrakt forrand tv, sammen med leif, ei skål bamsemums og en bukett tulipaner. Hva er vel mere herlig enn å synke ned i sofaen en fredagskveld etter å ha tørket litt støv, vasket over gulvene og satt helgeblomsten på bordet og vite at en har to herlige fridager forrand seg.




Håper alle mammaer får en fin morsdag,

fredag, februar 12, 2010

Biltmore Estate


Da jeg var ung ( huff- høres ut som at jeg er 60 nå!) tilbrakte jeg et år som utvekslingsstudent i USA. Jeg bodde hos en familie i staten North Carolina som har noen nydelige fjellområder. Her oppe i en liten by som heter Ashville kan en besøke dette enorme slottet.

Jeg var her rett før Jul, og fikk se huset pyntet etter alle kunstens regler. Nydelig! Jeg var litt lei meg for at jeg ikke fikk oppleve hagene og alle de nydelige blomstene som visstnok skulle være et syn, men det var likevel en opplevelse.
Her fikk altså George Vanderbilt bygget et lite hjem til seg og sin lille familie. Eiendommen er på 8000 acres. Vanderbilts estate er betegnet som amerikas største hjem og inneholder b.l.a 34 soverom, 43 bad og 65 peiser. I kjelleren finnes både svømmebasseng, gymsal og bowlinghall.
I 1895 stod herligheten ferdig og innflyttingsklar, og ble åpnet for venner og familie på selveste julaften.
Jeg husker at der var noen nydelige tapeter på veggene, og selv om mye fra 1895 enda var bevart og eldgammelt ble jeg imponert over hvor nymotens det må ha vært på den tiden.
Biltmore Estate er den dag i dag i familien og blir drevet som et turistmål. De har sitt eget vineri, egne restauranter og et eget "in" eller lite hotell om du vil. Flere filmer har blitt spilt inn her.
Er du noen gang i Nord Carolina vil jeg virkelig anbefale deg og ta turen hit- det er litt av en opplevelse.


Alle bildene har jeg lånt her

mandag, februar 08, 2010

Keep Calm...


Ganske tidlig her i blogglandia skjønte jeg at en hver blogger med respekt for seg selv hadde gått til anskaffelse av en av disse plakatene. De fleste av dere har sikkert lest historien bak posteren, så jeg skal ikke gjenta den her. Jeg bestilte min poster og da den kom tenkte jeg at det var jo en riktig flott farge, den var en mellomting mellom sjøgrønnturkis og lyseblågrå! En ganske så ubestemmelig farge med andre ord! Plakaten har fått ramme, men aldri kommet opp på veggen pga den ubestemmelige fargen. Nå har jeg imidlertid bestilt meg en ny, denne gang er fargen Elephantgrey! Jeg håper det er en sånn gråfarge som jeg ønsker meg, og da skal den få komme opp på veggen. Jeg kunne godt ha tenkt meg en sånn som ser ut akkurat som den over her, men den har jeg ikke funnet noe sted på nett, og det som ikke finnes på nett, det finnes ikke!
Ha en flott uke allesammen

onsdag, februar 03, 2010

Har Kong vinter kommet for å bli?


Det ser virkelig ut til at Kong Vinter har kommet for å bli en stund. Jeg skjønner at det nytter ikke hvor mye jeg enn forbanner snøen- den har ikke tenkt å gå noe sted på en lang stund. Men hutte- tu! Tenk dere når den en dag- langt ut på sommerhalvåret har tenkt å dra sin kos, da tror jeg det kan bli fare for oversvømmelse og flod og det som verre er.

I går da jeg kom hjem fra jobb måtte jeg forsere en to meter høy brøydekant før jeg i det hele tatt kunne få parkert bilen i oppkjørselen. Etter det slepte jeg med meg varene opp bakken til huset. Det er ikke tull engang- jeg vasset i snø til midt på lårene! Som du ser på bildet hadde vi til og med snø som hang på vinduene. Trappa var helt igjensnødd og Leif stakkars, han var helt fortvila over dette hvite ekle som satte seg fast i pelsen. Pelsen stod forøvrig rett ut som en furie og han stod bare å trippet fordi han var så kald. Nå har han blitt forkjølet og nyser og nyser stakkars vennen.

Hmm- noe galt med sgnaturen i dag

Tuddilu Yvonne















mandag, februar 01, 2010

Jeg har fått slagbenk!


Jippi! I løpet av helgen har vi fått slagbenk på kjøkkenet. Ei jeg kjenner skulle selge sin, og dermed kom den inn i vårt kjøkken. Jeg har ønsket meg en slagbenk veldig lenge. Nå skal den bare få et par ludde skinn og masse puter, så tror jeg den blir veldig koselig.

Jeg hadde håpet at vi var ferdig med vinterværet og kunne se fremover mot vår. Men dengang ei. I løpet av helgen har vi fått nye 15 cm med snø, og nå begynner det igjen. Skal det ingen ende ta? Lite vi kan gjøre med det, annet enn å smøre oss med tolmodighet ser det ut til.

Ønsker dere alle en ny flott uke.