tirsdag, april 28, 2009

Kupp på kupp!







I dag vil jeg vise dere noen av det jeg kom hjem med etter turen vår til Sandnes. Gyngehesten kjøpte jeg ikke i helgen. Den hadde venninna mi med fra Kristiansand. Den er kjøpt på 
Hansen & co. Jeg så den første gang før jul, og da jeg kom hjem angra jeg på at jeg ikke hadde kjøpt den, men da jeg var innom etter jul, var de utsolgt. Heldigvis fikk de inn flere og for en gangsskyld hadde jeg flaks fordi da jeg ringte dem hadde de denne ene igjen. De var snille og legge den av for meg og nå står den i stua mi.

Dette teppe var et kupp! På krossen kjøkkengleder hadde de bare dette ene teppet fra 
Green Gate igjen. Det var satt ned med hele 70% og jeg følte meg som verdens heldigste. Det har en nydelig blåfarge, helt etter min smak. Her traff jeg også damen bak bloggen 
Interiør gleder. Ei veldig hyggelig dame. Dette er en butikk jeg med sikkerhet skal tilbake til. Tror det skal bli neste gang det er salg.
Lysestakene ble kjøpt på Living. Jeg har flere lysestaker enn jeg trenger. En rask opptelling i stua sier 19 stykker, da er ikke alle de som står i skapet inkludert. Hadde egentlig gitt meg selv forbud mot flere på en stund, men et kupp er et kupp, og dem går man jo ikke forbi!

Sessa som jeg er tante til fikk ny blondekjole. Kjøpte også ei nydelig blondebukse til. Den kjøpte jeg av ei dame som stod og solgte ting hun hadde laget selv. På merke lappen som hang på står det at hun heter Marit Sjølyst. Hun hadde denne ene igjen, og hadde det ikke vært for at venninna mi har en liten gutt, så hadde den nok blitt hennes i stedet for min.


I tillegg til dette, så kjøpte jeg noen nye stoffer, men de tenkte jeg å vise dere i morgen. I mellomtiden må dere ha det riktig bra, så sneiks vi.


mandag, april 27, 2009

Driiiiit dårlig samvittighet...


For dere som har vært innom bloggen min, beklager jeg at det har vært stille her noen dager. I helgen har jeg hatt besøk av beste veninna mi, og vi har turnert rundt. Lørdag var vi i Sandnes, på Kvaderat og Ikea. Å for ikke å glemme så var vi også en liten tur på Living. Vi trodde jo nesten at vi var kommet til et nytt paradis da vi så alle di store bygningene i området, med gangbroer i øst og vest... Jammen meg var det også et stort skilt med Hilmers Hus der også. Vi kunne ikke komme oss fort nok ut av bilen og inn... Må si det var mye ståk for lite. Living svarte absolutt til forventningene, men resten kunne de bare ha. Det eneste som var der var to vanvittig digre barnebutikker og to nesten like store sportsbutikker. Og Hilmers Hus!?! - nei den var gått konkurs! ( vil anbefale dem å skru ned skiltet sitt!)

Nei, da er det bedre med Ikea, der vet en ihvertfall hva en får. Det vil si, dersom en slipper å kjøpe noe som en må hente på lageret. Jeg fikk kjøpt meg nye trekk til Ektorpen, og en trimtur på kjøpet. Jeg har absolutt ikke vondt av en trimtur, men greit når det er litt planlagt. En stund var jeg sikker på at nå kunne det ikke være særlig langt igjen til Sola Flyplass. Nei takk- få tilbake den gamle ordningen med at lagerfolket henter tingene! På toppen av alt hang det noen trøtte ungdommer av ekspeditører der som var mere opptatt av mobilen sin en kundene. Tror ikke Ikea er tjent med denne dårlige servicen....

Det var den utblåsningen! Ellers fikk vi kjøpt noen småting. Skal vise bilder senere i uka, når jeg får stæsja det til. I mellomtiden ønsker jeg deg en flott uke.

Tuddilu!

onsdag, april 22, 2009

På ønskelisten...

Denne føyer jeg lett til på ønskelisten min. Den er fra Jeanne d'arc living og jeg synes den er bare nydelig. Det er forresten ganske mye jeg kan tenke meg fra de to danske jentene, synes de er utrolig flinke til å få det til. Damen som driver den flotte butikken Mosters Hus ( link til siden hennes under "butikker jeg bruker lønna mi") har fortalt meg at å komme til de to danske jentene er en opplevelse som er nær opp til unik.

Apropo Mosters hus, så åpner hun i morgen sin nye butikk. Dvs hun har byttet lokaler. Hun har heldigvis ikke flyttet langt- bare inn døren ved siden av. Dette lokalet er større enn det hun har i dag. Jeg gleder meg til å se. Tar du turen til Lyngdal, vil jeg virkelig anbefale deg en tur innom henne.

I går hadde jeg siste malingsstrøk på stolen min. Nå gjenstår det bare å finne det perfekte stoffet til å trekke den om med. Til helga får jeg besøk av beste veninna mi, og vi skal på turne vestover, håper kanskje jeg finner noe jeg vil ha da. Noen som vet om et sted de har masse fine stoffer på strekningen Lyngdal- til sånn ca Sandnes?!?
Tuddilu








mandag, april 20, 2009

En stol har fått nytt hjem


Tusen takk til alle dere som har tatt meg så godt i mot, her i blogglandia. Jeg er helt overveldet. Før helgen var jeg i kristiansand på møte med jobben. Ved siden av hotellet ligger det en bruktbutikk, hver gang jeg har gått forbi denne butikken har det stått noen stoler som jeg bare har måttet ha. Denne gangen var det denne stolen som skrek om å få komme til mitt hjem. Som dere ser trenger den litt makeover. Litt maling og nytt stoff, så tenker jeg den skal bli fin. Jeg har aldri før trukket om stoler eller andre møbler for den saksskyld, men det må jo være en første gang for alt. Det tok timesvis å strippe stolen. Etter å ha fjernet alle de attenhundreogfisogførti pynte spikerne satt det tett i tett med like mange stifter, som skulle av.  
Det var på det tidspunktet jeg var glad for at det ikke stod to sånne stoler i vinduet til Shalam! Jeg er litt usikker på hva slags stoff jeg skal bruke på stolen. Det er jo i hovedsak en stol som er mest til pynt, og som jeg kan bruke som en ekstra stol når jeg er i mangel på sitteplasser. Har lyst på et stoff fra Nyblom o kollen, men vanskelig å finne butikker i nærheten som fører dette.  Foreløpig har jeg hatt et strøk med grunning og et strøk med maling. Må et strøk til før jeg setter i gang med trekkingen. Gleder meg til å kunne vise det ferdige resultatet.

PS. Bildene skulle ha vært i omvendt rekkefølge, men det var pokker meg helt umulig å få til. Må virkelig ha meg et kurs i å legge inn bilder. Dere får ha meg unskyldt. Tuddlilu jenter.



torsdag, april 16, 2009

Prosjekter på gang


Jippi- jeg har fått to følgere og synes det er kjempe stas. Tror jeg kommer til å like blogging.
Denne våren og sommerene har jeg sett frem til lenge. Mannen og jeg har begynt planlegging av diverse oppgraderinger i heimen. Dvs. det er vel jeg som står for planleggingen og presenterer det for han sånn etterhvert. Jeg er helt enig i at dette er helt nødvendig. Har planer om å renovere badet og kjøkkenet. I tillegg har vi et loft som er halvveis innredet. Dvs det er lagt gulv der oppe og trapp opp. Dette skal også bli ferdig med to soverom og ei lita tv stue. Har funnet ut at vi må begynne med badet. Her skal det ned noen vegger og opp noen vegger. Skal flytte inn vaskerommet også her. Kjøkkenet er bittelite og jeg vil utvide det ved å ta med vaskerommet.
Spennende sommer i vente med andre ord. Akkurat nå er det ikke så mange rom i huset som er bloggifiserbare. Dette er bilde av stua og min hvite Ektorp (Hvit og hvit Fru Blom!) Jeg synes nok at jeg kjøper nye trekk til sofaen ganske så ofte- ca. hver gang jeg er på Ikea...

mandag, april 13, 2009

Tilbake til Hverdagen


Huff så fort disse påskedagene har gått! Kunne nok ha tenkt meg et par dager til. Godt at vi har mange fine dager i vente fremover. Deilig å kunne kjøre på jobb i lyset og ikke minst at det enda er lyst når man kjører hjem etter jobb. Selv om det er godt med ferie, er det nok hverdagen som er best i lengden.
Jeg har en liten ekstra jobb på byens hotell. rosfjordstrandhotell.no
Og litt av påsken min ble tilbrakt her. Rosfjord er en nydelig plass å tilbringe tiden sin, så jeg vil anbefale deg å ta en titt på siden deres.

Prosjekt broderingsmaskin, dvs min nyervervede husqverna 955E, har tatt en ørliten vending. Dvs jeg er ganske sikker på at mannen har observert at det er kommet et nytt element i hjørnet på stua! Den ene dagen da jeg hadde rigget meg sammen med maskinen og akkurat skulle til å sette på rammen for å teste ut litt, kom han spinnende opp bakken. Av en eller annen grunn fikk jeg følelsen av at jeg holdt på med noe som jeg ikke hadde lov til ( Akkurat som jeg gjorde mye da jeg var 4 ål- og stadig fant på ramp!) Den ble pakket halveis bort i løpet av notime, og jeg slang meg i sofaen som om jeg skulle ha tilbrakt hele dagen i akkurat den stillingen.

Dette skal det bli slutt på, jeg skal ta frem maskinen og bruke den som om jeg aldri skulle ha gjort annet. Sy i vei og tralle glad og fornøyd- trur eg...



fredag, april 10, 2009

Yvonne gjør ting hun ikke kan




Jeg skjønner at det er mange finesser man kan gjøre om man har blogg. Jeg prøver stadig å finne ut av ting, men det er søren meg ikke alltid like lett. Det med å legge til bilder... jeg får bare til å legge til et bilde - høyre, venstre eller på midten ( dersom jeg skulle ønske det) Hva om jeg ønsker å legge det inn i midten av innlegget mitt, eller på slutten av innlegget!?!
Men jeg har sett på andre blogger at dere får til å legge inn bilder i grupper. Noen av dere får til og med til å legge sånn duset kant rundt bildet- som dere skjønner er jeg ikke særlig bevandret i fotoverdens finesser, så disse tingene har sikkert flotte navn. må kanskje se om det finnes et kurs...
Jeg hadde egentlig store planer for påsken, om at jeg skulle bruke dagene til å rydde og kaste masse rot som bare samler seg. Til nå har det ikke blitt så veldig mye rydding. Det er så deilig å bare slappe av. I dag skal jeg i det minste vaske noen klær. Fikk kjøpt nytt vaskemiddel her om dagen, i tilfelle jeg skulle gå tom i løpet av påsken. Jeg har blitt totalt hekta på Durance sitt lavendel vaske og skyllemiddel, som jeg kjøper på Bazaren.
Ønsker deg en herlig laaaaaang fredag.








onsdag, april 08, 2009

Vår på trappa


Da var det endelig på plass litt blomster i krukkene på trappa. Vinteren har vært litt hard for eføyen, så jeg vurderer litt om jeg skal prøve å redde den, eller bare bytte den ut først som sist. Inntil videre får den stå slik- til jeg får bestemt meg.
Påske eller ikke, gul er ikke en av favorittfargene mine, så det blir ingen påskeliljer her i huset. Pinseliljer og narcisser derimot, det kan vi like. Og de skjønne blå perleblomstene de har vi allerede hatt en del av inne, men de virker desverre ikke mye lengre enn en helg inne. Ute derimot står de i en evighet. Har funnet ut at de ikke vil ha så mye vann- det ser ut til at de klarer seg med nattduggen.

Driver og zapper litt mellom kanalene i kveld, og må finne ut hvilken påskekrim jeg vil følge med på. Mannen har vært innom bibloteket og lånt med seg noen filmer. Tror egentlig vi har sett de fleste før, bortsett fra den ene. For meg var det nok å se på coveret for å bestemme meg for at denne filmen hopper jeg over!

I morgen har jeg bestilt sol og fint vær- så det er bare å vente i spenning...

tirsdag, april 07, 2009

Nydelig vårtegn


Ikke så veldig fornøyd med påskeværet i dag. Godt at jeg er på jobb egentlig. Bare ikke det begynner å regne før jeg kommer hjem. Har nemlig snora full av klær.

For 14 dager siden kjøpte jeg ny symaskin. Ikke en hvilken som helst maskin, men en broderingsmaskin som jeg har hatt lyst på enormt lenge. Det er bare det at mannen vet ikke om det enda! Jeg presenterte han for ideen om å gå til anskaffelse av maskinen for en god stund siden, men han syntes ikke det var nødvendig siden jeg jo allerede hadde en maskin.( Han er mann og skjønner ikke forskjellen på sy og broderingsmaskin!) Da jeg forsiktig presenterte han for prisen syntes han ihvertfall at den var unødvendig. At jeg argumenterte med at med denne maskinen ville alle mine fremtidige fritidssysler være blåst bort, ble bare feid bort... Det skal sies at jeg egentlig har verdens snilleste mann, men dette ble vel mye for han tydeligvis.

Som sagt for to uker siden ble maskinen min. Jeg fikk et kupptilbud jeg ikke kunne si nei til, problemet var bare hvordan jeg skulle få sagt det til mannen!?! Den første uken hadde jeg golfen full av broderingsmaskin, mens jeg mannet meg opp til å bære den inn og fortelle han om kuppet. Men så tenkte jeg at det fikk briste eller bære, så en dag før han kom hjem fra arbeid bar jeg den inn og integrerte den ved siden av den vanlige maskinen. Det er nå en uke siden! Jeg har ikke sagt noe enda, og det har ikke han heller, så jeg venter i spenning. Holder enda på å lese instruksjonsboka og selvfølgelig verker jeg etter å få prøvd den. Jeg håper at det kommer en bridgeturnering opp snart som han skal på, slik at jeg i fred og ro kan få prøvd vidunderet!

mandag, april 06, 2009

Endelig egen Blogg

Etter å ha fulgt dere bloggedamer i et par år, og nesten blitt litt hekta på bloggene deres. Har jeg nå tatt mot til meg og laget min egen blogg. Jeg er veldig spent på om noen vil komme til å lese bloggen min, og ikke minst er jeg veldig spent på om jeg kan gi noen inspirasjon og tips og ideer, slik jeg har fått fra dere.
Jeg kommer til å skrive litt om hus og hjem og det som opptar meg. Jeg er ingen racer på data, men håper at jeg skal lære litt underveis. Dersom jeg koser meg med dette, like mye som det ser ut til at dere gjør, så har jeg mye godt i vente.
Om du er på fjellet, ved sjøen eller bare hjemme i din egen hage vil jeg ønske deg en riktig god påske.